HomeVoetbalnieuws-leidenSjaardema: ,,Volgend seizoen spelen we lekker in de 3e klasse”

Sjaardema: ,,Volgend seizoen spelen we lekker in de 3e klasse”

-

ts-vvleiden3VV Leiden deed afgelopen zaterdag goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Haagse voetbalvereniging Te Werve, dat als vierde eindigde in de vierde klasse C, werd op De Mors van de mat getikt. Bij rust stond het nog maar 4-1, maar in de tweede helft werd de trekker flink wat meer overgehaald. Uiteindelijk eindigde het duel in een monsterscore: 12-2.

Leiden-verdediger Danny Sjaardema: ,,We wisten zo ongeveer wel wat we konden verwachten van onze tegenstander. Een Haagse ploeg die altijd veel strijd levert, maar wel met een paar ouwe rotten in het team heeft. Technisch bijzonder sterke spelers, en dan heb ik het voornamelijk over de aanvallers van Te Werve. Het feit dat zij toch nog twee keer scoorden, zegt volgens mij genoeg. Alleen waren ze allemaal net wat langzamer; de tweede helft was het voor hun lastig om het tempo bij te benen. We moesten koste wat het kost winnen en aan die verwachting hebben we ruim voldaan.”

VV-Leiden 17 03 2012 124Zonder de geblesseerde keeper Mario van der Pluym, die ruim een maand terug een blessure opliep tijdens een zaalwedstrijd, en met de volledig fitte Rian Rosier, imponeerde VV Leiden haar tegenstander. Aanvaller Erik Bakker was de grote man en schoot vijf keer raak, terwijl Rosier (op archieffoto) zijn terugkeer opluisterde met drie doelpunten.

Sjaardema: ,,Ik vond het knap van Erik. Hij heeft weinig gespeeld dit seizoen en scoort moeizaam, maar afgelopen zaterdag was hij duidelijk op dreef. Vooral van zijn snelheid konden we goed gebruik maken voorin. De dieptepass kwam veel bij hem terecht en vervolgens had hij dan een versnelling in huis. Daardoor creëerden we veel kansen, want die verdedigers waren een stuk langzamer.”

Overigens werd de wedstrijd in de tweede helft gekenmerkt door een rode kaart aan de kant van Te Werve. Sjaardema: ,,Ja, Roland (Middelkoop, red.) kwam het zestienmetergebied inlopen en kreeg een bodycheck, maar zijn tegenstander was wel te laat. Dus de scheidsrechter gaf een penalty én een rode kaart. Dat laatste vond ik persoonlijk iets te overdreven bij een 7-2 tussenstand, maar de penalty was terecht.”

Daarop schoot Ramon Escudero vanaf elf meter raak. De andere goals werden gemaakt door Middelkoop en Marvin Bok. Over twee weken staat de volgende en tevens laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Verburch uit Poeldijk is dan de tegenstander. De ploeg van Fred Filippo staat er op dit moment goed voor. Bij een gelijkspel zouden de Sleutelstedelingen zich al kunnen verzekeren van lijfsbehoud, aangezien het doelsaldo waarschijnlijk beter zal zijn dan dat van Verburch. Aankomend weekend staat het andere duel in de groep – tussen Te Werve en Verburch – op het programma.

Sjaardema: ,,Het is even afwachten hoe dat duel gaat eindigen. Wij hopen dat Te Werve de schade beperkt houdt tegen Verburch. Dat zou natuurlijk in ons voordeel zijn. Alhoewel het resultaat weinig meer uitmaakt voor Te Werve, denk ik dat ze niet willen afgaan voor eigen publiek. We missen op dit moment niemand, behalve Mario (van der Pluym, red.). De selectie is (eindelijk) groot en dat houdt de hele groep scherp. Hopelijk kunnen we over twee weken wel de nul houden, hoewel het resultaat altijd telt. Volgend jaar spelen we weer lekker in de derde klasse!”

Trainer Fred Filippo had niet veel woorden nodig voor de wedstrijd en het vervolg. ,,Ik had niet verwacht dat het krachtsverschil zo groot zou zijn. Leuk dit, maar het zegt me niet veel. Wij moeten doen wat we moeten doen. Ons veilig spelen en zorgen dat we erin blijven. Dat neemt niet weg dat het een teleurstellend seizoen blijft, maar daarover spreken we nog wel na de finalewedstrijd.”