HomeVoetbalnieuws-leidenOege Pennin ware plaag voor VV Leiden

Oege Pennin ware plaag voor VV Leiden

-

ts-vvleiden2VV Leiden verloor en wel met afgetekende cijfers van Koudekerk (4-0). Beide trainers waren het er over eens dat de wedstrijd heel matig was geweest en dat de withemden ‘goedkoop’ aan de doelpunten waren gekomen.

De bezoekers raakte al na een minuut de paal via Roland Middelkoop en daarna werd een vrije trap van Bas Middelkoop uit de bovenhoek getikt. Voor het overige werd het vooral de middag van Oege Pennin die verantwoordelijk was voor alle doelpunten van de thuisploeg.

Winnend trainer Marcel Valk: ,,VV Leiden begon nog aardig aan de wedstrijd, maar na tien minuten zakten ze door de ondergrens. Koudekerk was ook verre van in goeden doen en dat maakte dat het een slechte vertoning werd. Wij hebben het doorgaans lastig tegen ploegen met twee spitsen en dat bleek maar weer eens. We zijn niet aan voetbal toegekomen en dat willen we juist zo graag. De fouten werden aan beide kanten opgestapeld en vanuit het niets kwamen we eerlijk gezegd op voorsprong. Na de 2-0 was het wel zo ongeveer gedaan en konden we naar de derde en vierde goal counteren. Ondanks de riante uitslag was dit één van onze slechtste wedstrijden. Koudekerk speelt ook liever tegen meer voetballende ploegen zoals Roodenburg en Lugdunum. Wat mij betreft snel vergeten deze wedstrijd.”

Collega Fred Filippo, die Valk goed kent, sprak vooral van een ‘rare’ middag. ,,Ja, want we verliezen met 4-0, terwijl we ook net zo makkelijk op 0-2 hadden kunnen komen aan het begin van de wedstrijd. Vervolgens krijgen we de meest absurde goals tegen. De eerste vliegt erin na een beoordelingsfout van onze keeper. De tweede gaat er via een kuit in van een speler van Koudekerk en bij de derde goal werd er ergens gefloten en stopten mijn mannen met lopen. Die Koudekerker schoot de bal voor de zekerheid maar in het doel en het was prompt 3-0, omdat er niet door de scheidsrechter was gefloten. Uh tja, dan ben je gezien. En dat terwijl we toch echt uit de kleedkamers waren gekomen met het idee dat de 2-0 achterstand nog niet onoverkomelijk was. Maar als het dan na 47 minuten 3-0 staat, weet je dat je puntloos naar huis gaat.”

Filippo verloor dus voor de tweede keer op rij en moet enigszins naar beneden gaan kijken. ,,Dat het lastig zou worden, was iedereen bekend. Enkel verloren we nu in Brahim en Kevin (Lakhal en Te Hennepe) twee spelers met blessures tijdens de wedstrijd en dat kunnen we niet hebben. De groep is al smal en een jongen als Brahim heeft tot nu toe geen enkele wedstrijd kunnen uitspelen. Maar goed, we rapen de scherven op en gaan verder. Het had zomaar anders kunnen lopen, want Koudekerk speelde ons nu niet bepaald van het veld, al zou je dat zeggen wanneer je de uitslag ziet.”