HomeVoetbalnieuws-leidenOnvlee: ,,We wisten dat deze pot voor ons zou worden"

Onvlee: ,,We wisten dat deze pot voor ons zou worden”

-

artikel image vv leiden 2VV Leiden leed vorig weekend na vier winstpartijen weer eens een nederlaag. Het verloor toen nipt van Monster in het Westland (4-3). Zaterdag mochten de Leidenaren wederom afreizen naar de ‘Glazen Stad’, zoals het Westland ook wel wordt aangeduid. Westlandia werd in Naaldwijk met 2-4 verslagen. Een verdiende overwinning volgens Leiden-middenvelder Marcel Onvlee.

Onvlee: ,,We kwamen in de eerste helft op 0-2, terwijl het toen eigenlijk al 0-3 of zelfs 0-4 had moeten staan, maar we misten de kansen. Na rust begonnen wij slecht aan de tweede helft en kregen we binnen twintig minuten twee doelpunten om de oren, maar we zijn rustig gebleven. Het gevoel was goed in het team en iedereen wist dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen. Mensen langs de kant dachten al dat het uit zou lopen op een puntendeling, maar bij ons was het geloof er nog en dat betaalde zich uit in twee doelpunten in de blessuretijd.’’

In de eerste helft hadden de Sleutelstedelingen dus al een ruim verschil gemaakt. Eerst was het Alex Meyers, die de bal kon intikken nadat in eerste instantie Onvlee de kans had gemist. Vervolgens kon aanvaller Rian Rosier binnenkoppen na een goede voorzet van Ramon Escudero. Na de 0-2 verprutste de ploeg van Fred Filippo nog een aantal kansen. Onvlee had onder meer Rosier vrij voor de keeper kunnen zetten, maar zijn voorzet kwam niet terecht bij de spits.

Na de thee ging Marvin Bok namens Leiden in de fout op het middenveld door de bal op knullige wijze te verliezen aan de tegenstander, waardoor Westlandia uit de counter de aansluitingstreffer maakte. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg zelfs op 2-2 en zo leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar niets was minder waar, want Bok en – de tien minuten voor tijd ingevallen – Erik Bakker bezorgden de nummer 10 van de ranglijst winst.

Onvlee: ,,Ik ben blij dat we ons niet gek hebben laten maken door de scheidsrechter, want die floot wederom matig. Hij floot ons eerder dit seizoen ook tegen VCS en toen liet hij een penalty, die door onze keeper Mario van der Pluym werd tegengehouden, overnemen. Dus dat zat zowel bij ons als bij hem in het hoofd. We speelden gewoon een lekker potje voetbal en lieten ons niet afleiden door de vorige wedstrijd. Maar ik ben wel van mening dat je deze scheidsrechter niet al te vaak moet tegenkomen in het seizoen. Al met al was het vandaag een verdiende overwinning.’’

Dat vond ook trainer Fred Filippo, die evenwel ook wel kanttekeningen maakte. ,,In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht en hadden de drie punten al in de sporttas moeten zitten. Ook aan het begin van de tweede helft kabbelde het verder, maar daarna gingen we het onszelf moeilijk maken. Na de 2-2 hebben de gasten zich herpakt en kregen we nog legio kansen om er zes of zo te maken. Ik verwijt ze wel dat ze Westlandia weer in de wedstrijd lieten komen. Ik kreeg bijna een hartaanval na die 2-2. We hebben nu weer wat ploegen in het vizier, hoewel we nu nog steeds te laag staan op de ranglijst. Maar goed, de resultaten zijn beduidend beter dan in de herfst, dat mag duidelijk zijn. Tenslotte wil ik nog wel een speler noemen die in mijn ogen de uitblinker was. Peter Wansink won zo ongeveer al zijn duels en was van grote waarde voor ons.”

Door de overwinning wordt het gat met Westlandia verkleind tot één punt. Volgende week staat KMD op het programma. Het verschil tussen de nummer tien en de nummer drie van de ranglijst bedraagt maar zes punten. Een belangrijke wedstrijd dus voor VV Leiden om eventueel aanspraak te maken op een hoge klassering. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een overwinning (2-0) voor de vereniging uit Wateringen.