dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenRien van Staveren (VV Leiden): ,,Nederlaag was geflatteerd”

Rien van Staveren (VV Leiden): ,,Nederlaag was geflatteerd”

-

artikel image vv leiden 2,,De nacompetitie komt nu wel heel dichtbij”, zo concludeerde Rien van Staveren, elftalbegeleider bij VV Leiden, na de 3-0 verliespartij tegen Polanen. Het wilde afgelopen zaterdag wederom niet lukken bij de nummer elf. De Leidenaren kregen nog wel de kans om de score te openen uit een penalty, maar Erik Bakker miste in de 21e minuut, waarna Polanen er overheen denderde. Bij rust was de schade nog beperkt tot 1-0, maar in de tweede helft kregen de bezoekers er nogmaals twee om te oren.

Van Staveren: ,,Die gemiste penalty was echt het breekpunt in de wedstrijd. De eerste vijfentwintig minuten hebben wij gedomineerd en hadden wij het initiatief, maar daarna was het helemaal niets meer. Polanen ging drukken en we kwamen er niet meer uit. Tot aan de pauze was het een kwestie van tegenhouden.”

Na rust kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamers, maar kon Leiden nog vrij lang hoop houden. Van Staveren: ,,We startten niet scherp genoeg aan de tweede helft, maar we creëerden nog wel enkele kansjes. Eigenlijk tot aan de tachtigste minuut konden we het uitstellen. Binnen twee minuten was het toen echter. Vooral die laatste goal deed heel erg zeer. Die jongen schoot de bal echt prachtig vanaf de zijkant over de keeper binnen. Zo’n doelpunt maak je maar één keer in je carrière. Nogmaals, dat moment rond de twintigste minuut was cruciaal voor ons. Desondanks heeft Polanen uiteindelijk verdiend gewonnen.”

VV-Leiden 17 03 2012 51Overigens had de ploeg van Fred Filippo wel degelijk een excuus voor de nederlaag tegen Polanen. Van Staveren: ,,Natuurlijk is het altijd heel gemakkelijk om excuses te zoeken, maar vandaag misten we een aantal belangrijke spelers. Afgelopen donderdag hadden we een lijstje gemaakt met vijftien namen die eventueel zouden kunnen spelen, maar daarvan viel er een aantal af. Onder andere Mario van der Pluym kon niet meedoen, vanwege een blessure die hij afgelopen vrijdag opliep in een zaalvoetbalwedstrijd. En Marvin Bok (op de foto) lag met griep op bed. Ook Rian Rosier is waarschijnlijk een aantal weken uitgeschakeld, nadat hij afgelopen week geblesseerd moest afhaken op de training. Daarom speelde tegen Polanen ook een speler uit het tweede elftal mee.”

Door deze nederlaag blijft de situatie van VV Leiden onzeker. Directe degradatie is nog mogelijk. Van Staveren: ,,Ik ben van mening dat we nacompetitie gaan spelen. Het gat met de plaats voor directe degradatie is vier punten en komende weken moeten we tegen directe concurrenten (LSVV’70 en Loosduinen, red.). Dus als we tegen Loosduinen kunnen winnen, dan kunnen we directe degradatie in ieder geval voorkomen.”

Trainer Fred Filippo wanhoopt nog niet, maar ziet ook in dat de nacompetitie nu wel heel erg dichtbij is gekomen. ,,Enkel Lugdunum staat voor ons nog in het zicht, maar die gaan zeker nog punten pakken. Het is nu zaak dat we de rijen gesloten houden en vertrouwen in elkaar hebben de komende tijd. Hopelijk kunnen we richting de nacompetitie ook weer compleet voor de dag komen. Ik had het graag anders gezien, maar dit seizoen heb ik te vaak een repeterend verhaal moeten ophangen. Veel blessures, vaak niet minder dan de tegenstander, maar te weinig punten.”

Aanstaande zaterdag staat de derby tegen LSVV’70 op het programma. Eerder dit seizoen eindigde het duel in een 2-1 thuisoverwinning voor de Leidse studenten. Dit weekend zal de strijd waarschijnlijk nog heviger zijn dan anders, aangezien beide ploegen zich in de gevarenzone bevinden.