dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenRobin Ravensbergen: ,,We hebben te laat gereageerd in de wedstrijd’’

Robin Ravensbergen: ,,We hebben te laat gereageerd in de wedstrijd’’

-

artikel image vv leiden 2Bij rust leek de wedstrijd al beslist te zijn met een ruime voorsprong van 4-1 voor Monster, maar niets was minder waar, want na rust wist VV Leiden zich terug te knokken in de wedstrijd. Het leek er zelfs eventjes op dat de Sleutelstedelingen toch nog een punt gingen pakken bij de nummer twee van de ranglijst, maar het kwam net te kort tegen de Westlanders. Het werd uiteindelijk 4-3.

De ploeg van de Mors begon zelf belabberd aan de wedstrijd en keek al na twintig minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Leiden-middenvelder Robin Ravensbergen had daar wel wat over te melden: ,,We werden in de eerste helft op bepaalde momenten weggespeeld. Bovendien begonnen we veel te slap aan de wedstrijd.’’

Leiden kreeg hoop na de 3-1 van Rian Rosier binnen het half uur, maar die hoop werd vlak voor het rustsignaal aan diggelen geschoten door de Monsternaren. Na de thee ging het beter lopen bij de gasten en passeerde Ramon Escudero met een laag schot de keeper. Twintig minuten voor het einde was het Marvin Bok die uit een aanval over links de spanning terug in de wedstrijd bracht: 4-3. Met een aantal kleine kansen wist de ploeg van Fred Filippo de tegenstander echter niet echt bang te maken, waardoor er geen punten konden worden bijgeschreven op het conto van de Leidenaren.

Ravenbergen baalde van de uitslag en concludeerde dat het elftal te laat reageerde in de wedstrijd. ,,Er had meer in gezeten als we vanaf het begin scherper waren geweest, alhoewel Monster gewoon een heel goed ploeg heeft. Het eerste half uur werden we gewoon overklast door onze tegenstander. De tweede helft was dus gewoon beter dan de eerste helft. Jammer genoeg zijn we na de 4-3 eigenlijk niet echt in de buurt geweest van die gelijkmaker. Het schommelde in die periode heel erg tussen beide ploegen.’’

Trainer Fred Filippo had zich ondanks de zeven doelpunten niet werkelijk geamuseerd. ,,Nee, gezien ons vertoonde spel in de eerste helft kon ik er niet warm van worden. Het was een slappe hap aan onze kant en dan weet je dat je tegen een dergelijke tegenstander in de problemen komt. Op een zeker moment had ik het idee dat we hier met een monstersore van het veld zouden gaan. Ik had er in de rust zomaar zeven af kunnen halen. Gelukkig heeft de ploeg zich herpakt na de pauze. In de rust heb ik ze voorgehouden dat ze revanche op zichzelf moesten nemen. Jammer dat het besef zo laat kwam en we dus nu de punten hebben moeten afstaan. De trainer van Monster erkende dat hij in de slotfase de billen bij elkaar had.”

Leiden stond dus na vier wedstrijden winst weer eens met lege handen. Volgend weekend spelen de roodwitten in het Westland bij Westlandia, dat afgelopen weekend kansloos was bij Lugdunum.