Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

DoCoS komt bijna aan de tien bij Football Factory

Brasserie VIS artikelbanner
Brasserie Park

ts-footballfactoryDoCoS kon zich uitleven bij Football Factory. Het duel in de vierde klasse A tussen de (bijna) buren eindigde in een 1-9 score. De ploeg van Pieter van Schie is hard op weg om richting de 100 tegentreffers te gaan, terwijl DoCoS weer zicht kreeg op de middenmoot.

Van Schie, zelf meespelend, is de wanhoop nog niet nabij na een opnieuw zeer grote nederlaag. ,,Nee, tien jaar geleden zou ik hier nog ziek van geweest zijn. Dat heb ik nu echter wel achter me liggen. In de eerste helft ging het ook nog wel, maar de tweede helft was van onze kant een drama. De eerste tegengoal was een weggegeven vrije trap, de tweede een penalty terwijl de handsbal buiten de zestien werd gemaakt. En de derde goal kwam uit de lucht vallen. Tja, dan speel je eigenlijk al een kansloze wedstrijd.”

In de tweede helft maakte het team van het trio Rinus Gravekamp, Arjan van Empel en Bert Peet verder gehakt van Football Factory. Enkel Van Schie zelf kon nog iets terugdoen met een fraaie volley. De ex-Lugdunummer andermaal: ,,DoCoS speelde ook best aardig. Maar vergeet niet dat wij weer met een compleet ander team speelden. Onze Australische doelman is terug naar zijn land. Wij hadden nu een Duitse keeper op het doel staan en die moest duidelijk nog wennen. Verder hadden we er nu een andere Duitser bij en een Koreaan en dan is het logisch dat die mannen elkaar nog niet blindelings vinden.
Ook missen we Rocky (Poulina, red.) achterin. Hem wacht een heupoperatie en zo’n ervaren speler kunnen wij eigenlijk niet missen. We moeten het echter doen met de mensen die we hebben. Op zich had ik er twintig ter beschikking, dus dat is op zich het probleem niet.”

Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner

Op de vraag of hij er nog wel aardigheid in heeft, aarzelt Van Schie geen moment met een antwoord. ,,In Leiden wordt er vast besmuikt gereageerd op Football Factory. Daar ben ik absoluut niet mee bezig. We proberen hier wat op te zetten en dat komt echt wel goed. De club dient een maatschappelijk belang, waarbij de resultaten niet de boventoon voeren. Toch hebben we hier best leuke voetballers rondlopen, enkel kunnen we er niet altijd over beschikken. Van verliezen word je groot en dat hoort er bij.”

Seven gifts artikel
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten