HomeVoetbalnieuws-leidenDoelpuntenfestijn bij Hazerswoudse Boys

Doelpuntenfestijn bij Hazerswoudse Boys

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- In een vermakelijke wedstrijd heeft Hazerswoudse Boys de volle buit gepakt tegen WDS. Na een grillig scoreverloop trok de ploeg van Ed Kluivers met 5-3 aan het langste eind.

Waarder Driebruggen Sportvereniging was in een van beide kanten fel duel in het eerste half uur de sterkste ploeg en kwam na twintig minuten terecht op voorsprong. Vlak voor rust keerde Hazerswoudse Boys via twee doelpunten de rollen om en kon er met een 2-1 voorsprong de kleedkamer worden opgezocht.

Na rust wist WDS de 2-1 achterstand om te buigen naar een 2-3 voorsprong, maar kwam Hazerswoudse Boys door een fout van de keeper van WDS weer langszij. In het slot van het boeiende duel wist de thuisploeg twee effectief uitgevoerde counters het uiterst boeiende duel te beslissen.

Op een winderig sportpark in Hazerswoude werd even na 14.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd tussen Hazerswoudse Boys en WDS. In de eerste tien minuten was er veel strijd te zien maar vond alle actie plaats op het middenveld. Pas na een klein kwartier werd de keeper van WDS enigszins op de proef gesteld bij een afstandsschot van Jeffrey Kastelein waarbij hij de bal even moest lossen maar in tweede instantie eenvoudig kon oprapen. Vlak daarna ontstond aan de andere kant van het veld het eerste echte doelgevaar toen WDS-speler Tom van de Wind vanaf 30 meter probeerde met een lob keeper Joren van Dijk te verschalken, maar deze wist de bal uit de lucht te plukken. Een paar minuten later was Joren van Dijk kansloos toen WDS-spits René Oostendorp alleen voor hem opdook en de bal langs hem in het doel schoot (0-1).

Na 25 minuten was de gastheer dicht bij de gelijkmaker toen een kruising tussen een schot en een door de wind gedragen voorzet bijna bij de tweede paal binnenviel. Daarop was de beurt weer aan WDS waar na ongeveer een half uur spelen Tom van de Wind zich vrij kapte in het zestienmetergebied van Hazerswoudse Boys, maar de bal daarna over het doel krulde. Vlak daarna aan de ander kant van het veld dook Leo de Ruiter op voor WDS-keeper Tim Achterberg. Leo besloot de bal (slecht) breed te geven waar hij beter had kunnen kiezen voor een schot op doel. Vijf minuten later was WDS tweemaal dicht bij een tweede treffer, maar een inzet van Mark van Bentum vanaf ongeveer elf meter kon worden geblokt en een vervaarlijk indraaiende voorzet van Ramon Koning kon door Joren van Dijk worden verwerkt tot hoekschop. Na 40 minuten spelen mocht Hazerswoudse Boys via Jeffrey Kastelein een vrije trap nemen. Zijn voorzet leek te worden weggekopt door de verdediging van WDS maar via de rug van een teamgenoot belandde de bal plots voor de voeten van Mark de Ruiter die deze buitenkans eenvoudig wist te verzilveren en zo de ploegen weer op gelijke hoogte bracht (1-1).

Deze gelijkmaker gaf Hazerswoudse Boys extra energie want in de slotfase van de eerste helft wist de thuisploeg WDS behoorlijk onder druk te zetten. Eerst was er een kopbal van Raymond Platteel uit een cornerbal maar zijn inzet ging net voorlangs. Vlak daarna was hel wel raak toen Bart de Kort op het middenveld de bal veroverde en Leo de Ruiter aanspeelde die vanaf de middellijn met de bal aan de voet richting WDS-doel kon gaan. Bij zijn eerste inzet stuitte Leo nog op de keeper, maar de rebound wist hij simpel binnen te tikken (2-1). En in de slotseconden van de eerste helft had Leo zelfs zijn tweede treffer kunnen aantekenen na een goede pass van Jeffrey Kastelein, maar zijn schot ging ruim voorlangs zodat er met rust een 2-1 stand voor de ontvangers op het scorebord stond.

Na rust ging WDS op zoek ging naar de gelijkmaker en dit leverde veel stevige, maar sportieve duels op. Na ruim vijf minuten spelen in de tweede helft moest keeper Joren van Dijk voor het eerst in actie komen op een schot van Mark van Bentum. Het volgende doelgevaar kwam opnieuw van WDS toen Ramon Koning zich aan de linkerkant van het zestienmetergebied via een knappe actie vrijspeelde en zijn voorzet kon koeltjes worden binnengetikt door de inlopende Mark van Bentum (2-2). Na een kwartier spelen test Jeffrey Kastelein vanaf twintig meter WDS keeper Tim Achterberg maar die weet het schot weg te boksen. In dezelfde minuut is WDS opnieuw dichtbij een treffer maar Tom van de Wind stuit op de goed uitgelopen Joren van Dijk. Na ruim 20 minuten spelen in de 2e helft komt WDS dan toch op voorsprong als een aantal spelers van Hazerswoudse Boys hun directe tegenstander uit het oog verloren zijn en WDS spits Tom van de Wind vrijkomt in het Hazerswoudse zestienmetergebied en keeper Van Dijk kansloos laat (2-3). Dezelfde Tom van de Wind is een minuut later zelfs dichtbij weer en doelpunt, maar hij werkt de bal na een scherpe voorzet net over de lat.

Na 25 minuten spelen kwam Hazerswoudse Boys weer langszij met de hulp van WDS keeper Tim Achterberg die een door de wind gedragen voorzet van Jeffrey Kastelein totaal verkeerd inschat en daardoor onder de bal doorgaat (3-3). Beide ploegen namen geen genoegen met de gelijke stand en er werd door beide teams getracht om de volle buit binnen te slepen. Als de klok op zeventig minuten staat komt Hazerswoudse Boys op 4-3 via de ingevallen Pim de Ru die een voorzet van de zich via een goede individuele actie vrijgespeelde Thijs van Wetten vanaf 11 meter weet af te ronden.

WDS legde zich niet neer bij de nieuwe achterstand en krijgt een goede kans wanneer Mark van Bentum met een steekpass Arjan de Vries vrij voor het doel van Hazerswoudse Boys zet maar zijn inzet verdwijnt over het doel. Aan de andere kant van het veld schoot Thijs van Wetten na opnieuw een afgemeten pass van Jeffrey Kastelein via de keeper naast. WDS is in de slotfase nog eenmaal gevaarlijk via een schot van Ramon Koning maar deze verdwijnt in het zijnet. Het slotakkoord was voor Hazerswoudse Boys dat vlak voor tijd de beslissende vijfde treffer weet te scoren. Leo de Ruiter werd door opnieuw Jeffrey Kastelein de diepte ingestuurd en hij passeerde wederom in de rebound de keeper van WDS (5-3).

Door deze overwinning klimt Hazerswoudse Boys naar de gedeelde tweede plaats op de ranglijst. Volgende week speelt Hazerswoudse Boys in Nieuwerbrug om 14.30 uur tegen Rijnstreek.