HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys blijft op stoom

Hazerswoudse Boys blijft op stoom

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Hazerswoudse Boys heeft afgelopen zaterdag prima zaken gedaan door Lekkerkerk met 4-1 te verslaan. Daar zag het de eerste helft zeker niet naar uit, die met een russtand van 1-1 werd afgesloten. In de rust had trainer Edwin Kluivers een aantal omzettingen in zijn team aangebracht en de Boys maakte gretig gebruik van de matige defensie van Lekkerkerk.

In de eerste minuut van de wedstrijd had de spits van Lekkerkerk zijn vizier gelukkig nog niet op scherp staan en schoot van dichtbij naast. De Boys waren nog niet echt bij de les en het veldspel oogde slordig. In de twintigste minuut werd dan ook volkomen verdiend de 0-1 gescoord, uit een mooie aanval werd de voorzet door Raymond Platteel in zijn eigen doel gewerkt. Uit frustratie van het matige spel ging zelfs aanvoerder Thijs van Wetten zijn boekje te buiten en schoffelde onnodig Sander Jansen onderuit en scheidsrechter Apperloo was mild voor hem en trok de gele kaart. In de 36e minuut liet Van Wetten gelukkig zien dat hij dit soort onbezonnen acties niet nodig heeft en schoot van vijfentwintig meter de bal onhoudbaar voor doelman van den Herrik in de kruising en was de stand gelijk getrokken naar 1-1. Vlak voor rust kreeg Wesley van der Voort nog een goede kans maar doelman van den Heerik redde knap.

Joren van DijkIn de tweede helft begon Lekkerkerk zonder de geblesseerd uitgevallen Sander Jansen en daardoor miste zij een belangrijke schakel in de defensie. Dit opgeteld bij de tactische aanpassingen van Kluivers gaf de wedstrijd een andere aanblik dan de eerste helft. Pim Schoonwater maakte kort na rust zijn debuut in de hoofdmacht, als A junior. Hij verving Mark Louwers. Pim liet direct zijn talenten zien en zette met fraaie steekballen Van Wetten en Hessel de Gelder voor de doelman, maar beide kwamen niet tot score. Nadat eerst de spits van Lekkerkerk, Arian Broere, een kans onbenut liet werkte in de 65e minuut Van Wetten, uit een uittrap van Joren van Dijk (foto), beheerst de 2-1 binnen.

Een kwartiertje later kreeg De Gelder nog een goede kans, maar zijn schot werd gesmoord.  In de 83e minuut kreeg Pim Schoonwater de handen van het talrijke publiek op elkaar toen hij via een geweldige solo, vanaf eigen helft begonnen, zijn inzet op de doellijn zag worden weggehaald. Maar in de 85e minuut was het dan uiteindelijk Raymond Platteel, die revanche nam voor zijn eigen doelpunt, en uit een loepzuiver genomen vrije trap van Jeffrey Kastelein de verlossende 3-1 binnen kopte. In de laatste tellen kreeg Pim Schoonwater van Kluivers een publiekwissel voor zijn prima debuut en werd vervangen door Joost van Dijke.

In blessuretijd maakte Van Wetten zijn derde treffer van deze middag, nadat de verdediger zelfs de aanvoerdersband van Thijs zijn arm aftrok. De prima leidende scheidsrechter Apperloo uit Leiderdorp floot hierna voor het einde van de wedstrijd. Na een stroef begin kunnen de Boys een mooie 4-1 overwinning bijschrijven op het jonge elftal van Lekkerkerk, dat uit nog niets heeft gewonnen en thuis wel drie keer aan de winst heeft kunnen proeven. Volgende week zal de afgelaste wedstrijd van vorige week worden ingehaald bij Rijnstreek uit.