HomeVoetbalnieuws-leidenThijs van Wetten: ,,Na rust deden we het wel goed”

Thijs van Wetten: ,,Na rust deden we het wel goed”

-

Hazerswoudse Boys moest het onder natte omstandigheden opnemen tegen middenmoter Lekkerkerk. Tot dusver verloor Hazerswoudse Boys alleen van Siveo ’60, terwijl Lekkerkerk even vaak won als verloor (drie om drie).

Het begin van de wedstrijd was voor Hazerswoudse Boys niet echt hoopgevend. Het veld was door de regenval niet best, maar het spel van de thuisploeg was nou ook niet echt om over naar huis te schrijven. De bal werd nooit lang in de ploeg gehouden en trainer Ed Kluivers zag zijn ploeg zeer slordig acteren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de bezoekers, dankzij een eigen doelpunt van Raymond Platteel (foto) op voorsprong kwamen.

Raymond Plateel

Je zou denken dat Hazerswoudse Boys nu wel bij de les zou zijn, maar niets bleek minder waar. Het spel bleef bar en boos en de gefrustreerde aanvoerder Thijs van Wetten liep tegen een gele kaart aan. Even later gebruikte hij zijn frustratie op een veel positievere manier. Van een meter of 25 wist hij de bal hard in de kruising te jagen, waardoor de wedstrijd plots weer in evenwicht was.

In de rust werden er een aantal omzettingen gedaan bij Hazerswoudse Boys en Kluivers liet A-junior Pim Schoonwater debuteren. Het was diezelfde Schoonwater die na rust het vuur aan stak bij de thuisploeg. Nu liep het opeens wel en de kwetsbaarheid van de Lekkerkerkse defensie kwam bovendrijven. Het overwicht in de tweede helft leidde tot de verdiende voorsprong. Wederom was het Van Wetten die aantoonde van onschatbare waarde te zijn voor Hazerswoudse Boys.

Door het goede spel en de terechte voorsprong leek de wedstrijd in de tas, maar de stand was tien minuten voor tijd nog altijd 2-1. In de 85e minuut kwam daar dan toch verandering in. Het was Platteel die met een rake kopbal revanche wist te nemen op zijn eerdere eigen doelpunt. Hiermee was de wedstrijd wel definitief gespeeld en in blessuretijd pikte Van Wetten nog even zijn derde doelpunt van de middag mee, waardoor de eindstand op 4-1 werd bepaald.

Van Wetten was verheugd met zijn drie goals, maar loofde daarnaast ook zeker de teamprestatie: ,,We hebben allemaal kunnen zien dat de eerste helft slecht was van onze kant. Dat kan wel eens gebeuren en dan moet je ervoor zorgen dat je de tweede helft laat zien uit  een ander vaatje te kunnen tappen. Ik vind dat we dat prima hebben gedaan en dat we verdiend gewonnen hebben. Wel hadden we geluk dat die 1-1 nog voor rust viel, want zo werden we terug in de wedstrijd geholpen.”

Ook was Van Wetten lovend over de debuterende A-junior Pim Schoonwater: ,,Ed Kluivers was vastberaden hem vandaag te laten debuteren en Pim heeft het gewoon prima gedaan. Hij is zeker een talentvolle jongen en heeft de potentie om een vaste waarde te worden in het eerste elftal. Ook vind ik dat de sfeer momenteel zeer goed is. We opereren echt als een hechte selectie en op de trainingen is het altijd druk. Ed traint veel in tactisch opzicht met ons en het spel wordt er zeker beter op. De resultaten zijn ook goed de laatste weken en ik ben zeer benieuwd waar we gaan eindigen.”