zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys met vertrouwen de nacompetitie in

Hazerswoudse Boys met vertrouwen de nacompetitie in

-

ts-HazerwoudseboysVoor Hazerswoudse Boys zit het seizoen er nog niet op. Dankzij een 6-0 overwinning op Football Factory is de ploeg nog volop in de race voor promotie naar de 3e klasse. De club pakt een vervangende periode en kan zich opmaken voor nog twee finales.

Hazerswoudse Boys zal wel eens een lastigere wedstrijd hebben gespeeld. Het onderaanstaande Football Factory bood nauwelijks tegenstand. De zes goals werden netjes over beide helften verspreid. De 1-0 kwam van de schoen van Thijs van Wetten, die een directe vrije trap in de korte hoek binnenschot. Van  Wetten tekende ook voor de 2-0, toen hij een rebound simpel binnen kon tikken na een afstandschot van Maarten Dannenberg. Even later was Dannenberg zelf trefzeker. Voor de rust maakte hij de 3-0.

De tweede helft toonde hetzelfde gezicht als de eerste. Hazerswoudse Boys viel aan, Football Factory verdedigde. Na een assist van Raymond Platteel werd het 4-0 door Leo de Ruiter. Dannenberg maakte op aangeven van Frank Plasmeijer de 5-0, zijn tweede doelpunt. Het slotakkoord kwam op naam van Wesley van der Voort.

Zo liep Hazerswoudse Boys uit naar een ruime 6-0 overwinning. Het was een wedstrijd die nooit een wedstrijd was. Opmerkelijk genoeg werd het in de heenwedstrijd tussen de twee clubs ook 6-0 in het voordeel van Hazerswoudse Boys. De Boys van trainer André Eggerding lijken in de slotfase van de competitie precies op tijd in vorm te zijn geraakt. De laatste zes wedstrijden werden allen in winst omgezet en dus is er alle reden om met de borst vooruit de nacompetitie in te gaan.

In de nacompetitie komt Hazerswoudse Boys in een drieluik twee ploegen uit andere 4e klassen tegen. Oudewater kwam dit seizoen uit in de 4e klasse B en Vreedenburch in de 4e klasse C.  Aanstaande zaterdag staan zij tegenover elkaar. Op basis van dat resultaat wordt bepaald tegen wie Hazerswoudse Boys 26 mei de eerste nacompetitiewedstrijd speelt. Eggerding kijkt er naar uit. ,, We gaan met vertrouwen de nacompetitie in. De andere twee ploegen zijn ook vierdeklassers, dus we zijn denk ik gelijkwaardig. We hebben een kans! ‘’