HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys onder de maat tegen Rijnstreek

Hazerswoudse Boys onder de maat tegen Rijnstreek

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Na de aantrekkelijke wedstrijd van vorige week tegen  Lekkerkerk, liepen de Boys  afgelopen zaterdag uit tegen Rijnstreek vanaf de eerste minuut al achter de feiten aan en verloren met 2-0 van  een ploeg die maar een doel voor ogen had: om met alle middelen de score beperkt te houden en het randje op te zoeken van het toelaatbare.

Uit counters maakte Rijnstreek twee doelpunten die in de ogen van assistent-scheidsrechter Mathijs den Haan als buitenspel werden weergegeven, maar scheidsrechter Honsbeek negeerde beide vlagsignalen!

Met goede moed begonnen de Boys aan de wedstrijd tegen Rijnstreek, maar al snel bleek dat er vanmiddag niet veel tijd en ruimte werd gegeven om de vrije man te vinden. Rijnstreek beperkte zich tot het al oude kick -en rushvoetbal en schuwde de duels niet. De Boys gingen in dit spelletje mee doen en vergaten te voetballen. In de achtste minuut kreeg Hessel de Gelder een goede kans, maar zijn inzet werd geblokt door een verdediger. In de tiende minuut nam Rijnstreek verrassend de leiding toen uit een  voorzet  de  bal werd doorgekopt op aanvaller Roy Zaal, die via zijn schouder, in buitenspelpositie, de 1-0 aantekende. In de 21e minuut claimden de Boys een penalty toen de bal tegen een hand van een van de verdedigers van Rijnstreek kwam.  Vlak voor rust moest Mark de Ruiter met een hamstringblessure het veld verlaten en werd vervangen door Nicky Verhagen.  Kort hierna werd een schot van Thijs van Wetten door de doelman over zijn doel geranseld.

Raymond PlateelIn de tweede helft kregen de Boys een aantal goede kansen en in de 55e minuut kopte Raymond Platteel (foto) van dichtbij hard op de voeten van de goed reagerende doelman. Even later werd Mark Louwers gewisseld voor Rick Timmermans. Opnieuw werd halverwege de tweede helft het vlagsignaal genegeerd en kon Rijnstreek uit een van hun spaarzame counters de 2-0 maken. Een kwartier voor tijd viel ook Koen Plaisier uit en hij werd vervangen door Joost van Dijke. In de slotfase vergaten de Boys te blijven voetballen en de spelers van Rijnstreek grepen alles aan om het spel onmogelijk te maken en liepen meerdere gele kaarten op. Het was typisch zo’n middag dat de bal er echt niet in wilde en alles tegen zat. Volgende week wachten de Boys een zware opgave uit bij nummer twee Zestienhoven. Dit team staat te boek als een voetballende ploeg en misschien weet de ploeg van  Ed Kluivers hier wel een goed resultaat tegen te behalen.