HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys verspeelt bijna 0-5 voorsprong

Hazerswoudse Boys verspeelt bijna 0-5 voorsprong

-

ts-HazerwoudseboysHet had niet veel langer moeten duren, want de 5-5 van SVOW leek in de maak in het thuisduel met Hazerswoudse Boys. Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Andre Eggerding, maar na een 0-5 tussenstand doolden de zwartwitten zich naar het einde van de wedstrijd. Onder aan de streep vielen er negen goals te noteren na een krankzinnige tweede helft.

De inzet van het voorlaatste duel was een plek in de nacompetitie. Na een sterke reeks deed SVOW weer mee om zich een toetje te verschaffen na het seizoen en dus moest Hazerswoudse Boys, meer in de lijn der verwachtingen als ploeg die het vizier heeft gericht op de derde klasse, de aanval af slaan.

Op een prima bespeelbaar veld heersten de gasten en kon trainer Eggerding met een gerust gevoel achterover zitten. Bij rust leidde de Boys al met 0-2 en vijf minuten na de pauze was het 0-5 en gedaan in Weteringbrug. Niets was evenwel minder waar. In de resterende veertig minuten bleef er niets over van de supprematie van de formatie uit Hazerswoude en klom SVOW alsnog brutaal in de wedstrijd. In de slotfase scheelde het maar weinig of de thuisploeg zou langszij zijn gekomen.

,,Het was na afloop erg stil in de kleedkamer en er heerste teleurstelling. Dat zegt genoeg. Onvoorstelbaar hoe we het bijna nog hebben weggegeven”, sprak Eggerding vol onbegrip.
,,Nee, we gaan daar dinsdag pas over praten. Dat is een afspraak bij ons. We lullen niet over een wedstrijd als deze er net op zit. Dan zit iedereen nog vol adrenaline en moet je altijd waken voor verkeerde uitspraken. Dus niks geen verwijten en ook geen complimenten nu.”

Tevreden kon Eggerding wel zijn over de eerste helft. Maarten Dannenberg en Thijs van Wetten zorgden voor het eerste verschil en binnen vijf minuten na rust lagen de elf van trainer Johan Peper tegen het canvas. Opnieuw Dannenberg en Van Wetten lieten er geen twijfel over bestaan wie zich bijna mag gaan opmaken voor de nacompetitie. Leo de Ruiter maakte aan alle onzekerheid een eind. Uit voorzorg werden de tweevoudige doelpuntenmakers met liesklachten (Dannenberg) en knieproblemen (Van Wetten) naar de kant gehaald. De wedstrijd was immers gelopen, net als eerder in de eerste confrontatie (5-0).
Uiteindelijk kwam Hazerswoudse Boys dus met de schrik vrij, maar Eggerding erkende dat hij de billen stevig tegen elkaar had gehouden in de slotminuten.

Door de uiteindelijk benauwde winst heeft Hazerswoudse Boys genoeg aan een gelijkspel tegen Football Factory in de slotwedstrijd. ,,Ja, dus we staan er nu goed voor. We hebben al zin in de nacompetitie, want de loting lijkt gunstig, want we krijgen geen huidige derdeklasser. We hebben dus kansen, maar dat is dan niet gebaseerd op de fase na de 0-5. Maar goed, dat weten die gasten ook wel.”