vrijdag, maart 29, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys wint in blessuretijd van Blauw Zwart

Hazerswoudse Boys wint in blessuretijd van Blauw Zwart

-

ts-HazerwoudseboysHazerswoudse Boys kreeg afgelopen zaterdag hoog bezoek. Blauw Zwart stond bij aanvang namelijk tweede op de ranglijst met nog altijd kans op het kampioenschap. Die kans lijkt nu verkeken, aangezien Hazerswoudse Boys heel knap met tien man de bevrijdende 3-2 maakte. Hierdoor heeft de ploeg van trainer André Eggerding de derde periode nu helemaal in eigen hand.

Er stond dus veel op het spel. Hazerswoudse Boys is goed in vorm in de derde periode: het haalde de afgelopen weken negen punten uit de laatste vier wedstrijden. De bezoeker was echter geducht. Blauw Zwart won alle wedstrijden in de derde periode. Ze hebben echter al een periode gepakt dit jaar en dus komen ze niet meer in aanmerking voor nog een periode. Nacompetitie speelt de ploeg dus sowieso, maar er werd nog gehoopt op het kampioenschap.

De wedstrijd begon gezapig. Beide ploegen stichtten nauwelijks tot geen gevaar en allebei wisten ze de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Na een half uur kwamen de boys uit Hazerswoude toch op voorsprong. Leo de Ruiter kon van dichtbij binnentikken na een assist van Justin Meijer. Niet lang daarna stond het echter alweer 1-1, wat ook de ruststand was.

Aan het einde van de eerste helft had Hazerswoudse Boys nog enkele kansen om nog op voorsprong te komen, volgens middenvelder Meijer. ,,We hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt door veel kansen te missen in die fase. We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We stonden niet helemaal lekker, maakten een paar foutjes en pakten een kaart.’’ Meijer gaf aan het begin van de tweede helft het goede voorbeeld. Na een assist bij de openingsgoal, zorgde hij in de vijftigste minuut voor een 2-1 voorsprong. ,,Een voorzet van links ging precies over de verdediger heen. Die kwam bij mij terecht en ik kopte hem over de keeper heen. We dachten toen aan uitbouwen.’’

Helaas liep het anders. Victor Helmus kreeg een rode kaart na vermeend natrappen. Hazerswoudse Boys moest toen nog ruim een half uur met tien man verder. Meijer: ,,Het was alle hens aan dek! We wilden de punten absoluut houden, maar zij begonnen steeds meer aan te dringen. We konden nog wel gevaarlijk uitvallen en gevaar stichten met tien man.’’ Toch ging het een kwartier voor tijd mis. Via een afstandschot kwam Blauw Zwart langszij en konden ze op jacht naar de 2-3 tegen een man minder.

Vlak voor het laatste fluitsignaal zorgde spits Maarten Dannenberg alsnog voor een vreugde-uitbarsting bij de thuisploeg. Hij kon profiteren van een verkeerde terugspeelbal van een Blauw Zwart-verdediger. De keeper kon de bal niet klemmen, waarop Dannenberg attent reageerde en de bevrijdende 3-2 binnenschoot. Een keihard bevochte overwinning was een feit.

Hazerswoudse Boys moet nu echter tot eind april wachten tot het de goede reeks voort kan zetten. En de volgende wedstrijd zal een cruciale worden. SVOW, directe concurrent om de derde periode, is dan de tegenstander. Meijer baalt van de lange tussenpoos. ,,We hebben bijna de hele maand april vrij, dat is vervelend. We zitten nu lekker in een flow, misschien raak je wel uit het ritme. Na zo’n wedstrijd ben je in goeden doen, nu moeten we een tijd wachten. Maar het is niet anders.’’ Gemotiveerd is Meijer absoluut. ,,We moeten echt die periode pakken, naar die derde klasse toe! Het maakt niet uit hoe.’’

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read