dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenMonsterscore helpt Hazerswoudse Boys niet

Monsterscore helpt Hazerswoudse Boys niet

-

ts-HazerwoudseboysHazerswoudse Boys was na de thuisnederlaag tegen Oudewater al kansloos voor promotie naar de derde klasse, maar dat weerhield het team van Andre Eggerding er niet van om gehakt te maken van Vredenburch (2-9).

De trainer: ,,Ik wilde nog iets van trots zien en dat is gelukt. Waardig afscheid nemen heet dat.
De jongens hebben mij daarin niet teleurgesteld. En geloof me, tweederde van de kansen hebben we niet eens benut. Een uitslag van 2-15 had er ook ingezeten, maar dan hadden we nog steeds met lege handen gestaan. Het is verschrikkelijk jammer dat we, uiteraard onbewust, het vorige week hebben laten lopen. Het was zo slecht en door die 0-1 nederlaag was het al gedaan voor ons. Zuur, jammer en teleurstellend tegelijkertijd.”

Eggerding, nog zonder club, maar ambitieus genoeg om een andere club aan de hand te nemen na zijn vertrek bij de Boys, kreeg zo toch nog een pleistertje op de wond. ,,Ik wist natuurlijk ook wel dat het heel veel beter kon dan vorige week. Dat hebben we nu ook laten zien. En dan te bedenken dat Oudewater en Vredenburch gelijk speelden tegen elkaar.”

Hazerswoudse Boys blijft dus in de vierde klasse en zal volgend seizoen opnieuw moeten proberen om weer terug te komen op het niveau van de derde klasse. ,,Dat gun ik ze. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze club en heb hier met plezier gewerkt. Ik heb mogen werken met een groep enthousiaste knapen. De trainingsopkomst was altijd prima.”

Eggerding gaat nu varen en op vakantie naar Cyprus. Vanaf eind september is hij weer beschikbaar als trainer. ,,Ik heb met 1 andere club gesproken, maar dat liep op niets uit. Er komt vast wel weer iets op mijn pad. Ik vind het trainersvak te leuk om er mee te stoppen.”

Voor de stationaire vierdeklasser waren Maarten Dannenberg (3), Victor Helmus (3), Leo de Ruiter (2) en Olaf van Buren trefzeker. Vredenburch stond erbij, keek er naar en kon nauwelijks weerstand bieden.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read