Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Mooi afscheid Marcel de Jong

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

ts-HazerwoudseboysZondagmiddag 30 september was het gezellig druk bij het afscheid van Marcel de Jong op het Sportpark van Hazerswoudse Boys. De aanvoerder, die 16 jaar in het eerste team van Hazerswoudse Boys voetbalde, kreeg van de vereniging een erewedstrijd aangeboden als dank voor bewezen diensten. Marcel had een team van oud 1e-elftalspelers samengesteld dat speelde tegen de huidige hoofdmacht van de Boys.

 

Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Knijnenburg artikelbanner

Alvorens de wedstrijd een aanvang nam werd Marcel toegesproken door voorzitter Nico Stolwijk. Hij roemde de speler die jarenlang een betrouwbare laatste man was om zijn sobere, effectieve speelstijl en zijn inzicht. “Een voorbeeld voor de jeugd”,  vervolgde Stolwijk. Als blijk van waardering voor al die jaren ontving Marcel vervolgens een schaal met inscriptie. Huidige aanvoerder Thijs van Wetten schonk zijn voorganger namens de gehele selectie een voetbalshirt met de namen van alle selectiespelers plus een dinerbon.

 

Behalve Marcel de Jong werden nog een aantal personen in het zonnetje gezet omdat zij afscheid namen: Andre Eggerding (de laatste 4,5 hoofdtrainer), Kees van Tol (10 jaar assistent trainer/coach), Linda de Groot (6 jaar verzorgster) en Benno Zintel (3 jaar vlagger resp. 3 jaar leider Team 2).  

 

Onder een vriendelijk zonnetje werd daarna de wedstrijd gespeeld tussen Hazerswoudse Boys Oud en Nieuw. Oud besliste de strijd met 2-1 in haar voordeel door een penalty in de laatste minuut, die door Marcel de Jong onberispelijk werd ingeschoten. Dit was meteen het laatste balcontact van zijn carrière. Na afloop was het nog lang gezellig op het Hazerswoudse terras.

 

Bestuur Hazerswoudse Boys

Brasserie meelfabriek
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten