HomeVoetbalnieuws-leidenVan Wetten: ,,We maken elke week stappen voorwaarts”

Van Wetten: ,,We maken elke week stappen voorwaarts”

-

ts-HazerwoudseboysIn de 4e klasse B mocht Hazerswoudse Boys gaan proberen de tweede overwinning van het seizoen te boeken. Tegenstander was Siveo’60 dat met vier punten uit de eerste twee wedstrijden eenzelfde aantal punten als de Boys had.

Thijs van WettenDe thuisclub nam vanaf het beginsignaal het heft in handen. Door goed voetbal werden er mooie kansen gecreëerd. De openingstreffer kon dan ook niet lang uitblijven. Het was aanvaller Thijs van Wetten (op de foto), één van de bepalende spelers bij Hazerswoudse Boys, die de 1-0 op het scorebord zette.

Trainer Kluivers zag zijn ploeg veel goede dingen doen en na de 1-0 werd er doorgegaan met het knappe spel. Het vizier stond echter niet altijd op scherp. Door een stommiteit kregen de Boys vlak voor rust een penalty tegen. Siveo-speler Stef Kuyer schoot hem er onberispelijk in. Met een stand van 1-1 ging de thuisclub met een kater de kleedkamer in.

De tweede helft kroop Siveo’60 steeds meer uit haar schulp en Hazerswoudse Boys leek het kwijt te zijn. Circa tien minuten na rust kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong. Het was Frank van der Vaart die het net wist te vinden. De Boys moesten nu wel komen, maar het niveau van de eerste helft werd niet meer benaderd. Toch kwamen er kansen op de gelijkmaker, maar weer ontbrak het aan doelmatigheid voor de goal. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Na een slippertje van Hazerswoudse Boys goalie Joren van Dijk, was het voor Vincent Schwegler een koud kunstje om de 1-3 binnen te tikken. Zo verloren de zwartwitten voor het eerst dit seizoen en blijft Siveo’60 nog steeds ongeslagen.

Hazerswoudse Boys aanvaller Van Wetten hield gemengde gevoelens aan de wedstrijd over: ,,De eerste helft was gewoon goed van onze kant. We creëerden veel kansen en kwamen verdiend op voorsprong. Vervolgens vergeten we de score uit te breiden en dan roep je het een beetje over jezelf af. We kregen voor de derde keer in drie wedstrijden een penalty tegen en dat mag gewoon niet gebeuren. Op die manier gingen we met een vervelend gevoel rusten en na rust hebben we nooit meer echt lekker in de wedstrijd gezeten.”

Maar Van Wetten was lovend over de nieuwe trainer Ed Kluivers: ,,Er is toch wel het nodige veranderd onder de nieuwe trainer. De sfeer in het team is er op vooruitgegaan en we maken elke week stappen voorwaarts. We proberen nu eerst eens goed te gaan voetballen en af te stappen van de lange ballen. De hand van de trainer is daarin duidelijk zichtbaar en ik ben ervan overtuigd dat we dan vanzelf om de bovenste plaatsen mee zullen gaan doen.”

In de komende speelronde wacht Sportvereniging Polsbroek en Vlist dat na drie wedstrijden nog steeds geen punt heeft kunnen veroveren. Hazerswoudse Boys zal evenwel de gemakzucht thuis moeten laten om niet opnieuw averij op te lopen.