vrijdag, maart 29, 2024
HomeVoetbalnieuws-leiden90 jarig Jubileumwedstrijd Leidsche Boys-Oud ADO Den Haag

90 jarig Jubileumwedstrijd Leidsche Boys-Oud ADO Den Haag

-

ts-leidscheboys6 April j.l. heeft Leidsche Boys tegen oud ADO Den Haag gevoetbald in het kader van het 90 jarig jubileum! De opbrengst van dit duel werd opgedragen aan  een goed doel, te weten de stichting Hoogvliegers die kinderen met een ziekte de gelegenheid geven om Nederland van boven af te bekijken vanuit een vliegtuig!

Van het begin af aan was alles goed geregeld! De spelers van Leidsche Boys waren om 17.30 aanwezig om eerst een broodje en soepje te verorberen in de bestuurskamer alvorens de bespreking te doen.
Door de organisatie van Richard de Graaf samen met Michael Sels met zijn vriendin Verona is dit een onvergetelijke dag geworden.

Bij oud ADO Den Haag waren veel goede voetballers te aanschouwen waaronder Michael Mols, Richard Knopper, Cor Lems, Frans Danen en  Edwin Grunholtz en Leo de Boer aangevuld met Nederlandse topsterren  Sterretje en Matsoe Matsoe.

Met ballenjongens van het G-team die rondom het veld verzameld waren, begon de wedstrijd om 19.00 waar er veel toeschouwers op het duel waren af gekomen.
De aftrap werd verricht door oud voorzitter Thijs Neuteboom die van meet af aan de bal het ADO doel inschoot!

Een aantrekkelijk duel werd er voor geschoteld waarbij het doel was promotie te maken voor de voetbalsport! Oud ADO Den Haag wist de wedstrijd te winnen met 1-5, waarbij Richard Gipcus ieder geval de Leidse eer wist te redden. De Hagenaars vielen op door hun goede techniek met nog een aardige conditie waardoor wij nog aardig onze handen vol hadden aan deze oud gedienden.

Na afloop was er een koud buffet georganiseerd in een spelershome waarbij de Hagenaars nog wel op zich lieten wachten.
Maar nadat het buffet geopend was kon iedereen van de spelers met hun vrouwen zich tegoed doen aan super koud buffet! En onder een hapje en een drankje werden er ervaringen met elkaar uitgewisseld waarbij opviel dat de Hagenaars het aardig naar hun zin hadden waardoor zij zelfs opperden naar een reünie voor volgend jaar.

Hierna werd er door een DJ en aardig feestje gebrouwd! Een shirt beschikbaar gesteld door oud ADO Den Haag met alle handtekeningen van het huidige ADO Den Haag team in de eredivisie  werd geveild en door voorzitter Alex Neuteboom aangeschaft voor de club.
Wat er daarna gebeurde was onnavolgbaar als ware we kampioen geworden werd er een super feest gevierd waarbij mensen zich afvroegen of er wel eens zoveel mensen wel eens binnen zijn geweest in de kantine van Leidsche Boys.

De ranglijst leek wel omgedraaid en iedereen ging volledig los en niet alleen vanwege de drank(Redactie Jack!).
Van hakken tot soul en polonaises door de keuken en achter de bar werd het een onvergetelijke avond waarbij de trainers tot in de kleinste uurtje zich nog lieten gelden oftewel een unicum in de loopbaan van menigeen!
Al met al een mooie dag om op terug te kijken met name degene die dit georganiseerd  hebben alle credits want het was weer een ouwerwets Leidsche Boys feest waarbij wanneer dit weer gebeurt een sms direct naar vertrekkende trainer Jack Manuputty uitgaat. 11-03-1922  Leidsche Boys 90 JAAR!!

Foto’s zijn terug te vinden op de website van Leidsche Boys.

Jack Manuputty

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read