donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenHousny (Leidsche B, za): ,,Als wij zo spelen, winnen we alles.”

Housny (Leidsche B, za): ,,Als wij zo spelen, winnen we alles.”

-

ts-leidscheboysZaterdag (4A)- Leidsche Boys had geen kind aan DVC (4-1) en boekte de tweede zege van het seizoen. Hierdoor zijn de Vlietbewoners in het linkerrijtje terecht gekomen en wordt er stiekem alweer naar boven gekeken.

Heer en meester waren de Boys uit Leiden over de tegenstander DVC uit Delft. In de eerste helft was er zeker 40 minuten balbezit voor de Vlietclub, dat resulteerde in veel kansen maar lange tijd geen doelpunt.

Na een kwartier, bij één van de spaarzame aanvallen van DVC, werd er een verdedigingsfout gemaakt en dat kansje liet de spits van DVC niet aan zijn neus voorbijgaan. 0-1.

Woubrugge Leidsche boys sep 2012 48

Het duurde tot de veertigste minuut alvorens Leidsche Boys iets terug kon doen. Leroy Brooks kwam op rechts door na weer zo’n splijtende pass van Sem Schilthuizen (op archieffoto tegen Woubrugge) en verschalkte de keeper van DVC en daarbij ook een verdediger die Leroy hielp om deze kans te verzilveren. 1-1 derhalve wat tevens de ruststand was.

Na ongeveer vijf minuten in de tweede helft bood Faysal Maatouch Jerry Matahelumual een niet te missen kans op de 2-1. Nog altijd bleef Leidsche Boys de bovenliggende partij en na een uur werd de thuisploeg een handje geholpen via een eigen doelpunt van de bezoekers.

Leidsche Boys bleef aandringen, maar de lat, de keeper of een verdwaald been stond een monsterscore in de weg. Tie minuten voor tijd zorgde Ismael Housny voor de eindstand en een magere afspiegeling van de krachtsverhouding.

De doelpuntenmaker Housny vond dat zijn ploeg prima had gespeeld en ziet het als een voorbode voor nog veel meer succes dit seizoen. ,,Het ging heel eenvoudig en ik vond dat wij de bal goed laag hebben gehouden. Vlot spel over de grond, dat ligt ons prima. Als wij zo elke week spelen, winnen we alles. Of dat overdreven is? Nee, dat vind ik niet. Als ik zie hoe Mustapha Ait Blal speelde dan lik ik de vingers af. Echt en hoog niveau en als hij zo speelt, spelen wij allemaal beter.

Housny kwam zelf tot een halfuurtje spelen, maar pikte toch een doelpunt mee. ,,Ja, ik was iets te laat vanwege werk. Dan begin je op de bank en daar heb ik ook vrede mee. Het was leuk om naar het team te kijken en gelukkig heb ik zelf ook nog iets kunnen betekenen. Het is bij ons dit jaar niet zo dat we verzwakken wanneer er basisspelers niet aan de start verschijnen. De groep is groot en er is genoeg kwaliteit om eventuele blessures en schorsingen op te vangen. Iedereen houdt zich aan de regels en daarom neemt ons vertrouwen toe in een mooi seizoen. En zeker dat van mij.”