HomeVoetbalnieuws-leidenLeidsche Boys blijft de beste Leidse club van zondag 4A

Leidsche Boys blijft de beste Leidse club van zondag 4A

-

golsportts-leidscheboys(Zondag, 4A)- Waar een andere derby (DoCoS – Rijnland) wegens de gesteldheid van het veld niet doorging, werd aan de Boshuizerkade de wedstrijd tussen GOL Sport en Leidsche Boys wel gewoon gespeeld. De Boys moest daarin met veel moeite een serieuze aanval op bovenstaande titel van zich af slaan.

Op een zeer goed bespeelbaar veld begon GOL Sport furieus aan de wedstrijd. Leidsche Boys werd direct op eigen helft vastgezet. Het resulteerde in de derde minuut in slecht uitverdedigen van Ger Schoonderwoerd, die zodoende de spits van GOL Sport in uitstekende scoringspositie bracht: 1-0. Maar waar heel Leidsche Boys slaperig aan de wedstrijd begon, deelde de grensrechter ook in de malaise mee. Iedereen was het erover eens dat de spits van GOL Sport een meter of drie buitenspel stond.

In de zevende minuut was het wederom raak. Na een mooie aanval maakte GOL Sport 2-0. Leidsche Boys bleef volharden in het rondspelen achterin, zonder tot een fatsoenlijke aanval te komen. In de twintigste minuut kreeg GOL Sport een niet te missen kans op 3-0. Op miraculeuze wijze bracht doelverdediger Jordi Boutier redding.

Na een halfuur kreeg Peter Zaalberg na een ingestudeerde vrije trap een niet te missen kans op de aansluitingstreffer, maar hij miste jammerlijk. Vlak daarna was het topscorer Kevin Groenendijk die in de 35e minuut alsnog voor de aansluitingstreffer zorgde, na goed voorbereidend werk van Schoonderwoerd en een klein beetje hulp van de doelverdediger van GOL Sport. Het was het enige wat Leidsche Boys in de eerste helft tegenover het aanvalsgeweld van GOL Sport kon vertonen. In de resterende tien minuten van de eerste helft kreeg GOL Sport nog twee opgelegde kansen om de voorsprong uit te bouwen naar een grotere voorsprong, maar Leidsche Boys kon opgelucht ademhalen: de 2-1 werd vastgehouden tot aan de rust.

Daar waar iedereen na de rust een herboren Leidsche Boys uit de kleedkamer verwachtte, ging GOL Sport gewoon door met aanvallen. In de 46e minuut werd wederom een niet te missen kans gecreëerd. Weer miste de spits van GOL Sport voor open doel. Het was de wake-up call voor Leidsche Boys. Na een fijn aangesneden vrije trap in de vijftigste minuut kopte Schoonderwoerd schitterend de 2-2 in.

Toch kwam GOL Sport wederom op voorsprong. In de zeventigste minuut werd een vrije trap onberispelijk verzilverd. Leidsche Boys moest knokken om met minimaal één punt van de Boshuizerkade te vertrekken. Waar iedereen met een rood en wit hart zich had neergelegd bij een nederlaag, kreeg dezelfde Schoonderwoerd in de 91e minuut een schitterende kans om alsnog de gelijkmaker te scoren. Hij faalde oog in oog met de doelverdediger van GOL Sport, maar tot ieders verbazing had de scheidsrechter ergens in de zestienmeter een andere overtreding gezien. Hij floot voor een strafschop, die Emrah Kaya promoveerde tot een doelpunt: 3-3.

Maar daarmee was de koek nog niet op. GOL Sport ging va-banque spelen en kreeg in de 92e minuut ook een terechte strafschop. Op wonderbaarlijke wijze, de bal ging van paal naar paal en niet over de doellijn, kwam de bal weer in het spel, en daarmee werd direct de laatste aanval van Leidsche boys ingezet. Aangekomen aan de andere kant werd Kevin Groenendijk onreglementair gestopt en de derde penalty in drie minuten tijd was een feit. Wederom plaatste Kaya zich achter de bal en maakte zich onsterfelijk door op een fraaie wijze de 3-4 te maken. Na een krankzinnige slotfase was er zo later op de dag andermaal reden voor een polonaise aan de Vliet.

Opstelling Leidsche Boys: Boutier, Oomen, Koolen, Polanen, vd Reijden, Kaya, Schoonderwoerd, Ruigrok, Nagtegeller, Zaalberg, Groenendijk.