Kevin Groenendijk: ,,Dit onrecht verdienen wij niet”.

ts-leidscheboys(Zondag, 4A)- Bijna was ie er dan. Een overwinning van Leidsche Boys. De zondagtak van de Vlietploeg leidde vlak voor tijd, maar uiteindelijk moesten er twee punten worden achtergelaten in Leimuiden bij Kickers’69 (4-4). Leidsche Boys is nu hekkensluiter, maar de achterstand op de nummer zes bedraagt slechts vier punten.

Op zondagavond was tweevoudig doelpuntenmaker Kevin Groenendijk naargeestig van de afgestane punten. ,,Om drie redenen. Ten eerste telde de scheidsrechter er tien minuten extra tijd bij op en dan geeft hij ook nog eens een volkomen onterechte penalty tegen. Tel daarbij dat we een kwartier voor tijd nog met 2-4 aan de leiding gingen. Dus ja, wie mag er dan tevreden zijn met een punt? Wij dus duidelijk niet.”

Leidsche Boys nam na dertig minuten de leiding via Groenendijk. De ploeg van Kees de Roode kwam zeven minuten voor rust terug tot 1-1, maar in de extra tijd van de eerste helft zorgde Peter Zaalberg voor de 1-2. De wellicht el titelkandidaat kwam even na rust weer op gelijke hoogte, maar daarna namen de Leidenaren het heft in handen en een voorschot op een feest week. Weer Groenendijk en Zaalberg scoorden, maar de 2-4 bleek nog niet genoeg. Vijf minuten voor tijd was de marge weer minimaal en zoals gezegd ging het in de honderdste minuut fout voor de bezoekers.

,,Dit had niet mogen gebeuren. Ik vind dat we bestolen zijn, maar we mogen onszelf ook aanrekenen dat we leden aan concentratieverlies. Dat moet echt anders, want we hadden in plaats van drie keer kunnen gelijkspelen ook drie keer kunnen winnen. Daar ben ik dus zeer ontevreden over. We smijten met punten. Anderzijds, er was helemaal geen sprake van een handsbal en toch krijg je dan nog een strafschop tegen. Je kunt ook zeggen dat er een vloek heerst boven ons en dat we niet mogen winnen. Dit onrecht verdienen wij niet.”

Groenendijk scoorde dus tweemaal, maar daarover wilde hij weinig over kwijt. ,,Uh ja  leuk, maar ik was gewoon twee keer te snel voor mijn tegenstander. Die was traag en daar profiteerde ik van en scoorde. Vind ik niet zo boeiend op zich.”

Groenendijk keek meer naar het grotere geheel en bleef in zijn maag zitten met het puntenverlies. ,,Dit slaat nergens op. We geven het weer weg en dat vind ik zo onnodig. Wij gaan nu gewoon wekelijks voor de overwinning, want we hebben aan creativiteit gewonnen en zijn niet onderste boven van dit soort tegenstanders. We moeten enkel zelf nog meer ingespeld raken, want met veel nieuwe spelers moet je nu eenmaal elkaar gaan aanvoelen. De communicatie onderling is ook nog niet je van het, maar het gaat komen. Een zekerheidje. Die overwinning komt er aan. Warmunda en Bernardus zijn de volgende tegenstanders. Ja, het zou zomaar kunnen dat de zege aanstaande is.”