donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenYoska Ruigrok: ,,Het had zomaar de tweede overwinning kunnen zijn’’

Yoska Ruigrok: ,,Het had zomaar de tweede overwinning kunnen zijn’’

-

ts-leidscheboys(Zondag, 4A) – Een polonaise op het dak lopen. In die hosannasfeer verkeerde de zondagtak van Leidsche Boys twee weken geleden na de eerste overwinning sinds anderhalf jaar. Warmunda werd maar liefst met 3-0 naar huis gestuurd.  Veertien dagen later staan de Leidenaren met beide benen op de grond en wordt er weer tegen hetzelfde probleem aangelopen: verliezen. Na een 2-1 voorsprong op de Vliet boog tegenstander Bernardus een achterstand om naar een winstpartij.

Een teleurstelling, ook voor Leidsche Boys-middenvelder Yoska Ruigrok. ,,Bij een 2-1 voorsprong rond de zeventigste minuut denk je dat de drie punten wel binnen zijn. Toch niet helemaal dus. We hadden echt het gevoel dat het tegen Bernardus weer ging lukken. Er werd de afgelopen twee weken goede getraind. Dus dan zit je echt in een ‘flow’.

Daarom baalde Ruigrok er wel een beetje van dat de wedstrijd van vorige week werd afgelast. ,,Maar goed, je bent in vorm of niet. Het lukte gewoon weer niet. Het had zomaar ook de tweede overwinning kunnen zijn als we eerder in de wedstrijd wat beter hadden afgerond en in het laatste deel scherper hadden verdedigd.’’

Op aangeven van Kevin Groenendijk zorgde Peter Zaalberg voor de voorsprong namens de thuisploeg. Nog in de eerste helft kwam Bernardus op gelijke hoogte uit een vrije trap vanaf links. ,,Tot op dat moment waren we de sterkere ploeg en waren we ook feller dan Bernardus. In de tweede helft gingen we daarmee verder. We bleven ervoor gaan en creëerden ook de nodige kansen.’’

Pas in de zeventigste minuut benutte  Kevin Groenendijk dan eindelijk een mogelijkheid. Groenendijk scoorde daarmee alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Lang kon Leidsche Boys echter niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later lag de gelijkmaker alweer in het net. ,,Ook een heel zuur doelpunt. Doordat onze laatste man de bal verkeerd inschatte, kon een aanvaller van hen zo doorlopen en de 2-2 binnenschieten.’’

Daarna ging Leidsche Boys alles of niets spelen. ,,Het was op dat moment winst of verlies. We speelden al de gehele tweede helft 1 op 1, omdat we echt het gevoel hadden dat we konden winnen op die manier. Ook na de gelijkmaker bleven we voor de winst spelen, want we hadden echt gevoel dat er meer in zat.’’ Uiteindelijk pakte dat verkeerd uit. Vlak voor tijd produceerde de bezoekers nog de 2-3.

Door het verlies blijft Leidsche Boys op de tiende plaats staan. Bernardus stijgt naar plaats vijf. Volgende week staat er een Leidse derby op het programma voor de Boys; een uitduel bij FC Rijnland. ,,Dat wordt een felle pot, denk ik. En misschien keren nog een aantal basisspelers terug van blessures, zoals Ricardo Heruer en Stephan van der Meer. Dus dat zou mooi zijn voor ons.’’