dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenRachid Oulgout gelooft in kansen voor Leidsche Boys (za)

Rachid Oulgout gelooft in kansen voor Leidsche Boys (za)

-

ts-leidscheboysAfgelopen zaterdag stonden in de vierde klasse A twee Leidse clubs tegenover elkaar. UVS was gastheer voor Leidsche Boys. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd verloren, UVS met 2-0 van LSVV en Leidsche Boys met 0-1 van DoCoS.

Buitenom het feit dat de Boys verloren hadden van DoCoS raakte in deze wedstrijd ook Jaap Schilthuizen danig geblesseerd dat hij deze wedstrijd niet mee kon spelen. Verder werden Sem Schilthuizen en Dave de Boer deze week geveld door de griep en Jerry Matahelumual was afwezig vanwege vakantie, al met al een gevoelige aderlatingen voor het team van de Vliet.

De trainers hadden een nieuwe opstelling uit de hoge hoed getoverd die perfect uitpakte, Khalid Maayad verving met verve Sem Schilthuizen en Rachid Maatouch deed dat voor Dave de Boer. Rachid Maayad nam de plaats in voor de man van de wedstrijd, Maayad, en alle puzelstukjes waren zo weer verbonden. Al na 7 minuten was het bingo toen Gideon Matahelumual Leroy Brooks een niet te missen mogelijkheid schonk. ‘Killer’ Brooks maakte hier dankbaar gebruik van. Drie minuten later was het stuivertje wisselen geblazen. Brooks gaf een perfecte pass op Matahelumual, die de 0-2 intikte. Ondanks dat Leidsche Boys haast continue in balbezit was, kwam UVS met diverse counters er af en toe gevaarlijk uit. Dankzij keeper Richard Schaafstra bleef de schade beperkt. Een paar minuten voor rust moest de goalie wel capituleren op een goed genomen hoekschop die na een scrimmage in het doel verdween. Ruststand 1-2.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste. In de zestigste minuut kwam Ismael Housny goed voor zijn man en omspeelde daarna de keeper voor de 1-3. Hierna kwamen er een aantal wissels in het veld, Nasser Dahanne, Miquel Obregosso Real en Faysal Maatouch kwamen in het veld voor de bezoekers. Hierna kwam het kwartiertje voor Brooks, die het duel besliste door eerst na een fraaie aanval 1-4 binnen te tikken en vervolgens onderuit gehaald werd in het strafschopgebied en de 1-5 maakte door de toegekende penalty zelf in de linkerhoek te schieten.

Rachid Oulgout, rechtsback, keek met tevredenheid terug op de wedstrijd. ,,Onze start was al goed. Er was scherpte en we waren zeer gemotiveerd. Er was op gehamerd dat we deze tegenstander niet mochten onderschatten en dat was niet aan dovemansoren gericht.”

Zoals gezegd waren er enkele mutaties bij Leidsche Boys, maar UVS kreeg nauwelijks vat op het spel van de teenstander. ,,Vorige week speelden we 4-4-2, nu meer 4-2-1-3. Dat was dus uitproberen, maar we zijn niet in de problemen geweest. Het tempo was in orde en we zijn niet vervallen in het hanteren van de lange bal. Dan is Leidsche Boys op zijn best, voetballende oplossingen vinden.”

Oulgout is nieuw aan de Vliet, maar heeft zijn draai al gevonden. ,,Ik heb bewust gekozen voor de zaterdag als speeldag. Bij FC Boshuizen train ik de jeugd en op deze dagen kan ik meteen door om zelf te trainen. Nu ben ik om de week vrij op zondag, de andere zondag werk ik. Bij Leidsche Boys ben ik terecht gekomen in een erg leuke groep. We spelen met Surinamers, Marokkanen, Irakezen en Hollanders en dat gaat prima samen. De trainer ken ik van vroeger en er is een klik. Ik heb nog geen training overgeslagen en ben vanaf het begin basisspeler geworden. Eerst was ik linksback, een keer verdedigende middenvelder, maar nu sta ik rechts achterin en dat bevalt mij prima.”

Leidsche Boys schoot dus de eerste punten op het scorebord en daar gaan er wat Oulgout betreft een boel bij komen. ,,Ze zijn hier vorig seizoen prima voor de dag gekomen en nu moeten we minimaal hetzelfde kunnen bereiken. Met deze groep moeten we mee kunnen doen om de titel, want ook in situaties van geblesseerde spelers hebben we een vangnet. En als er geen kampioenschap uitrolt dan moeten we zeker meedoen in de strijd om de promotieplaatsen.”