Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

LSVV’70 vrijgesproken. Maar waarvan eigenlijk?

Catsanddogs artikel
Brasserie VIS artikelbanner

Dat LSVV’70 een unieke vereniging is, mag geen nieuws meer zijn. Wel eens op de website geweest van deze club? Nee, welnu…het is zeer de moeite waard. Zo wordt er onder meer teruggeblikt op een recente oefenpot. Tegen Lugdunum A1 werd met 6-0 (!!) verloren. Ook wordt er op de site van deze club breed uitgepakt over een aanklacht van een andere club uit de derde klasse B jegens de studentenploeg. Een deel daarvan heeft onze redactie benut voor een item.

KNVB gebruikt gezond verstand en negeert zielige actie Polanen

Er wordt altijd van alles geroepen over de KNVB, maar gisteren heeft de voetbalbond zich eens van de goede kant laten zien. De heren van het bondsbureau spraken LSVV’70 vrij. Een logisch besluit, aangezien er in feite niets aan de hand was. Aangezien een groot deel van de achterban niet weet waarom het gaat, zetten we even het een en ander chronologisch op een rijtje:

Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner

* Op zaterdag 28 januari gaat LSVV’70 op bezoek bij Polanen. Vlak voor het vertrek richting Monster krijgt de ploeg bericht van Geert-Jan Jonk dat hij ziek is en niet mee kan doen. Door wat improvisatie en verschuivingen moet er een extra persoon, Alen Stjepanovic, mee met de selectie.

* Aangezien de wedstrijdformulieren door het digitale tijdperk op vrijdagavond moeten worden ingevuld, dient er een aanpassing te worden gedaan. Door het late tijdstip is dit digitaal niet meer mogelijk, zo modern gaan de studenten ook weer niet op pad.

* Als tijdens het omroepen van de spelersnamen door de speaker van Polanen blijkt dat de wijziging niet goed is doorgekomen, neemt voorzitter Stijn Kalsbeek contact op met de scheidsrechter. Hij geeft hem alle benodigdheden en legt de situatie uit. De scheidsrechter in kwestie zegt dat het akkoord is en dat we de juiste weg hebben bewandeld.

* 2 x 45 minuten later is Polanen ondersteboven gespeeld, viert LSVV’70 feest en wordt de ploeg keurig gefeliciteerd door zowel de trainer als het bestuur van Polanen. Alle formulieren worden ondertekend en een lange avond en nacht vangt aan.

* Zonder ook maar een seconde contact met LSVV’70 te hebben gezocht, laat het bestuur van Polanen zich wijsmaken door een overschat spelertje van de ploeg dat LSVV’70 onrechtmatig heeft gehandeld. Achter de rug van LSVV’70 om wordt de KNVB ingelicht een onderzoek te starten.

* Twee weken geleden valt opeens een brief op de deurmat van LSVV’70. Polanen heeft een aanklacht ingediend en er moet een verweerschrift worden gemaakt. De verbazing is groot, helemaal omdat we het hier over en rommelen in de marge hebben, en een op het eerst oog nette club als Polanen, en omdat de telefoon van LSVV’70 altijd voor iedereen openstaat. Er wordt een duidelijk en helder verweerschrift in elkaar gezet, waarin louter feiten staan.

* De KNVB neemt het enige mogelijke besluit: LSVV’70 wordt vrijgesproken. Waarvan? Dat weten we eigenlijk niet, maar waarschijnlijk het bezwaar dat Polanen een wedstrijd verliest en daar niet tegen kan…

Bron: website LSVV’70

Johlex bouw artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten