HomeVijfde klasseLSVV'70Wim Mugge voelt zich bestolen door arbiter

Wim Mugge voelt zich bestolen door arbiter

-

artikel image LSVV 2LSVV’70 begon nog heel redelijk aan het thuisduel tegen Westlandia, maar al vroeg kwam de ploeg van Wim Mugge met tien man te staan en dat brak de ‘Orange-troepen’ uiteindelijk op. Na de pauze liepen de Westlanders weg van 0-1 naar 0-4. Mugge heeft zich al min of meer verzoend met het feit dat zijn ploeg het vege lijf zal moeten gaan redden via de nacompetitie.

Al vroeg in de wedstrijd was er een scrimmage, waarbij volgens Mugge een Westlandse speler hands maakte. De bezoekers scoorden, maar vanwege de handsbal legde de sscheidsrechter de bal op de stip. Dit tot groot onbegrip van alles en iedereen van LSVV, want de strafschop was in het voordeel van de gasten. Sander Mulkder maakte dat de scheidsrechter duidelijk en werd vervolgens weggestuurd met een rode kaart.

Mugge: ,,Echt grote kul, waar we dus de dupe van geworden zijn. Heel zuur, want we voetbalden lekker mee en we zouden niet kansloos zijn geweest. De scheidsrechter wilde geen discussie aangaan over het onrecht en dus moesten we er mee dealen. Heel jammer.”

Vervolgens liep LSVV achter de muziek aan, maar haalde nog wel zonder verdere kleerscheuren de rust met een minieme achterstand. ,,Het heeft ook nog even stil gelegen vanwege alle commotie rondom die beslissingen, maar eigenlijk waren wij gezien na deze toestanden. Je kunt het vergelijken met de situatie bij Heerenveen tegen Ajax. Niet de beslissing die daar terecht werd genomen, maar wel het feit dat je praktisch een hele wedstrijd met tien man moet spelen.”

Meer zout kwam nog in de Leidse wond, omdat de speler van Westlandia nog wel aangaf dat hij juist hands had gemaakt. In de tweede helft liep het nu praktisch veilige Westlandia uit naar 0-4. Mugge: ,,Ik ga er vanuit dat Lugdunum volgende week wint van Loosduinen. Dan behouden wij een gaatje, zeker als we wat kunnen weghalen zelf bij VV Leiden.”