HomeVierde klasseRoodenburgBenny Rhioues: ,,Het had minimaal 5-0 moeten zijn’’

Benny Rhioues: ,,Het had minimaal 5-0 moeten zijn’’

-

Coach Patrick Heijmans stond drie seizoenen geleden nog in het veld namens Roodenburg op bezoek bij Koudekerk in de derde klasse. Dat duel eindigde toen in een gelijkspel (3-3). Heijmans, die afgelopen mei zijn kicks aan de wilgen hing, scoorde twee keer voor de blauwzwarte formatie, maar zat tweeëneenhalf jaar later voor het eerst op de bank als oefenmeester.

Nu won hij wel van de ploeg uit Koudekerk aan de Rijn. 0-2 werd het zaterdag in het voordeel van de zaterdagtak van Roodenburg, dat degradeerde naar de derde klasse. Eindelijk weer eens drie punten. ,,Ja, en dat na afgelopen seizoen, waarin alles tegenzat’’, aldus  centrale verdediger Benny Rhioues. ,,De eerste helft speelden we wel goed. Alleen maakten we de kansen niet af.’’

Onder andere Wesley Lancel en Rian Rosier misten grote kansen. ,,We moesten geduld houden op dat moment. Gewoon rustig opbouwen en die gaten zoeken. Dat lukte goed. Alleen waren we niet scherp genoeg in de afronding. De tweede helft gingen we meer druk geven en dat leverde wat meer resultaat op.’’

Wesley Lancel bracht de Leidenaren een kleine tien minuten na rust op 0-1 met een verdekt schot. Vervolgens kreeg de ploeg van Heijmans nog een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, maar Koudekerk-goalie Rob Platteel was een sta in de weg. Het was Rosier die uiteindelijk wel wist te scoren voor de Roodenburgers: 0-2. ,,We zijn verder niet meer in gevaar gekomen. Ze speelden eigenlijk op de counter, want ze wisten dat we voetballend sterker zijn. Met uitzondering van een bal op de paal en een kleine kans in de eerste helft heeft Koudekerk voor de rest weinig gecreëerd. Die bal op de paal was eigenlijk niet echt een kans, want de bal ging via-via.’’

In het verloop van de tweede helft was er ook nog een kans op 0-3. Lancel zag zijn penalty echter gekeerd worden door Platteel. ,,Die keeper was voornamelijk de tweede helft heel erg sterk. Hij stond aardige ballen eruit te halen. De einduitslag had wel hoger mogen uitvallen. Het had minimaal 5-0 moeten zijn. Maar we hebben de eerste drie punten binnen en dat geeft een lekker gevoel. We zijn goed bezig en de sfeer binnen de selectie is goed.’’

Volgende week komt Floreant naar Sportpark Noord, waar Roodenburg de eerste thuiswedstrijd speelt. In de derde speelronde staat Rohda ’76 op het programma.