woensdag, mei 8, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgDe oude doos: succesvolste B van Roodenburg

De oude doos: succesvolste B van Roodenburg

-

In het kader van Roodenburg 85 jaar kreeg onze redactie een bijzondere foto van een Roodenburg-team met een verhaal. Uit de oude doos en vooral ook uit de glorietijd. In dit berichtje enkele bijzonderheden van dit team op een rij.

De B1, waarover het gaat, promoveerde in dat seizoen (1979/1980) naar de regionale B-klasse. In die tijd slaat Ron de Roode een aanbieding af van Feyenoord. John van Berkel en Wim Pikaar spelen in het Nederlands jeugdelftal in Vaessen tegen Duitsland en in Gouda tegen Engeland. Het tweetal speelt ook toernooien in Frankrijk en Ierland. Van Berkel nam het jaar daarvoor deel aan de Tros Penaltybokaal.

Van deze lichting weten Marco van Alphen en Ron de Roode later profvoetballer te worden. Veel spelers/ begeleiders van dit team komt men nog regelmatig tegen in het Leidse regiovoetbal. Ron van Poelgeest is voorzitter geweest van Roodenburg, Ronald van Weerlee is nog steeds penningmeester van de club. Wim Pikaar is voorzitter van FC Rijnland , Lucas Riethoven jeugdvoorzitter van UVS en Marco van Alphen maakt deel uit van de sponsorcommissie van Meerburg. Eelco Fielemon ( o.a. GHC en UDO), Rob Ouwerkerk ( KNVB), John van Berkel hebben het trainersvak gekozen.  Men kan gerust stellen dat dit een van de talentvolste teams is geweest van Leiden.

Roodenburg B1 1985
Staande van links naar rechts : Hans Tisseur ( trainer) Ron van Poelgeest ( leider) , Ronald van Weerlee, Marcel van Spaandonk, Marco van Alphen, John van Berkel, Martin van der Born, Jan Lovink ( trainer A jeugd en coördinator)

Zittend: Martin van Dijk © , Rob Ouwerkerk, Ron de Roode, Wim Pikaar, Lucas Riethoven, Eelco Fielemon, Martin Kerkman, Hennie van de Burg.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read