vrijdag, april 26, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgDegradatie Roodenburg een feit

Degradatie Roodenburg een feit

-

ts-roodenburgHet degradatiespook waarde al maanden boven Leiden-Noord. Afgelopen zaterdag viel het doek. Roodenburg speelde gelijk tegen Gouda en kan niet voldoende punten meer halen om zich veilig te spelen. Roodenburg zal volgend seizoen weer tegenstanders treffen in de derde klasse.

De ploeg uit Leiden-Noord was zeker nog voornemens om er wat van te maken getuige de eerste helft. Patrick Kamperveen zag zijn mannen ‘best aardig’ door de eerste helft komen en de 1-0 voorsprong was ook wel verdiend. De doelpuntenmaker was wel opvallend te noemen. Vladimir Lesuis, een tijdje terug nog in het shirt van RCL en voorheen speler van het inmiddels opgeheven derde elftal, maakte zijn debuut en op assist van Idris Pakasa bracht hij de Leidse voorsprong op het scorebord.

Na de pauze was Gouda de bovenliggende partij aan de Willem de Zwijgerlaan. Roodenburg bleef een paar keer in leven door hulp van paal en lat, maar nadat een derde inzet tegen het aluminium was beland, ging de rebound naar de nog niet veilige opponent: 1-1.
Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en daarmee was het verhaal voor Roodenburg ten einde in de tweede klasse.

Kamperveen koos voor een ‘alternatief’ elftal. Zo begonnen Wesley Lancel, Martin Verkuylen, Hendrik Boelee en Adem Aksoy onder meer op de bank. ,,Ik heb van tevoren op een bord de spelers in twee groepen verdeeld. De ene groep bestond uit spelers die eenmaal hadden getraind of minder. De andere groep, zo besloot ik, had recht op een basisplaats. Ik vind namelijk niet dat je er vanuit kunt gaan dat je speelt, als je al dan niet zonder reden van opgave niet komt trainen. Dat is een verantwoordelijkheid van een speler van het eerste elftal.”

Ondanks het aangepaste elftal kwam de Leidse ploeg alleraardigst voor de dag en Kamperveen had ook nog wel wat kansen gezien naast de enige goal van de middag. ,,Jammer, dat een vervolg uitbleef. Anderzijds waren we in de tweede helft niet meer bij machte om aan te haken bij deze tegenstander.”

Kamperveen is teleurgesteld in het verloop van het seizoen en had graag nog verder gegaan bij Roodenburg om zich terug te knokken met het eerste elftal en om verder te bouwen aan de organisatie. ,,Die kans had ik graag gekregen. Doordat de beslissing om niet met mij verder te gaan pas laat werd medegedeeld, was het heel moeilijk om nog een andere club te vinden. Er was een club uit de regio, waar tachtig aanmeldingen binnen zijn gekomen. Er zijn te weinig clubs voor teveel trainers. Ik ben absoluut nog ambitieus om aan de slag te gaan als trainer. Ook als het gaat om een tweede elftal of een A-jeugdteam dat op een redelijk niveau speelt. Ik ben nergens te groot voor, in elk geval. Hopelijk komt er nog wat op mijn pad, nu ik hier niet verder kan. De resultaten waren niet geweldig, maar er is hier wel iets opgebouwd en dat heeft de club ook aangegeven. Ik ben blij dat ik daar een grote steen aan bij heb kunnen dragen.”

Op de vraag wat hij gaat doen als er geen club komt, heeft Kamperveen stante pede een antwoord. ,,Dan ga ik ballen bij RCL 5. Dat is een vergaarbak van vergane glorie en daar pas ik wel tussen, haha. Dus nee, in een zwart gat zal ik echt niet vallen, maar het trainersvak vind ik nu eenmaal ontzettend leuk om uit te oefenen. Ook wanneer het seizoen, zoals nu het geval was, niet naar behoren verloopt.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read