HomeVierde klasseRoodenburgDoCoS (zo.) in Leidse derby langs Roodenburg (zo.)

DoCoS (zo.) in Leidse derby langs Roodenburg (zo.)

-

Op een zonovergoten sportcomplex De Mors werd om 14.10 uur afgetrapt voor de wedstrijd tussen DoCoS en Roodenburg. Het hoofdveld lag er zeer slecht bij, maar de aangename temperatuur vergoedde veel.

De wedstrijd was amper twee minuten oud toen de toon al werd gezet: DoCoS-middenvelder Joey Schmidt torpedeerde Roodenburger Bouda. Schmidt had hierbij geluk dat hij werd gespaard door scheidsrechter Lamberts. De leidsman liet in de beginfase alles doorgaan en zag veel overtredingen over het hoofd. Hiermee kreeg hij moeilijk grip op de wedstrijd, maar het maakte de wedstrijd er wel interessant op.

Na circa tien minuten spelen moest DoCoS-goalie Jan Willem Besselse voor het eerst in actie komen na een goede poging van Lakhal. DoCoS speelde in de eerste twintig minuten met veel mensen achter de bal en beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden. Roodenburg speelde daarentegen fris en fruitig en het was wachten op de voorsprong voor de bezoekers. Die voorsprong leek er ook te komen, maar na een goede dieptepass van Kaddouri was het Mkadmi die de paal raakte.
Pas na vijfentwintig minuten spelen, viel de eerste doelpoging van DoCoS te noteren. Roodenburg-goalie El Amrani hoefde echter niet in actie te komen, doordat de poging van Schmidt meters naast het doel verdween. Roodenburg was zowel voetballend als in de duels de meerdere van DoCoS, maar de trekker kon maar niet worden overgehaald. Zodoende gingen beide ploegen rusten met de brilstand.

In het begin van de tweede helft oogde de thuisploeg wat scherper en strijdlustiger. Er werd geknokt voor elke meter en Roodenburg leek wat in te zakken. De spanning in de derby nam toe en het was opeens het doel van El Amrani dat steeds meer onder vuur werd genomen. Danny Boers schoot in eerste instantie nog voorlangs, maar even later was het wel raak. Rob van Noort gaf het laatste zetje, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Met nog een half uur te gaan, kwam Roodenburg bijna verdiend op voorsprong. Na een foutje van de slordig spelende aanvoerder Van der Linden was het de uitblinkende goalie Besselse die de inzet van Blouh pareerde.
Niet veel later was het aan de andere kant wél raak. Na mistasten van de verder goed keepende El Amrani was het Mark Cerdijn die de bal in het lege doel schoof. Een zeer gelukkige voorsprong voor de thuisploeg, maar de welbekende wet deed ook hier weer eens van zich spreken.

Vijf minuten na de openingstreffer werd de voorsprong verdubbeld. Na goed doorzetten van Boers aan de rechterkant, schoot de verder onzichtbare, maar hardwerkende Stefan Schriek de bal knap tegen de touwen. Het verzet van de bezoekers was hiermee definitief gebroken en de teleurstelling op de gezichten was duidelijk zichtbaar.

De wedstrijd kabbelde vervolgens langzaam richting het einde en de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg vond het nog een aantal keer nodig om zeer onterecht zijn vlag de lucht in te steken. Roodenburg probeerde het in de laatste tien minuten nog wel, maar het geloof was weg en ook de krachten waren weggevloeid. Zodoende eindigde deze derby in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

Doelpuntenmaker Cerdijn was na de wedstrijd zeer blij met de overwinning: ,,Ik denk dat we vandaag verdiend hebben gewonnen. We gingen in de tweede helft effectief met onze kansen om. Ik denk dat de toeschouwers een leuke derby hebben gezien.”

Roodenburg-middenvelder Lakhal was teleurgesteld, maar vond dat zijn ploeg zeker niet verkeerd speelde: ,,We domineerden de wedstrijd, maar maakten de kansen niet af en kregen de deksel op de neus.”