dinsdag, april 16, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgArie Siera terug van weggeweest bij Roodenburg

Arie Siera terug van weggeweest bij Roodenburg

-

interview167x60In de B1, pakweg tweeëntwintig jaar geleden, was Patrick Kamperveen zijn leider. Sinds een week of zes speelt Arie Siera weer onder de hoede van de Leiderdorper. Opvallend, want Siera speelde dit seizoen hoofdzakelijk in het derde elftal van de club uit Leiden-Noord. J.l. zaterdag speelde Roodenburg op eigen veld gelijk tegen Oegstgeest, waardoor de blauwzwarten met meer dan anderhalf been in de derde klasse staan.

Siera was eigenlijk ook wel verrast de voorbije weken door het feit dat hij weer bij het eerste elftal betrokken is geraakt. Hoe is dit seizoen verlopen?

,,Ik speel normaliter in het derde elftal, een zogeheten vriendenelftal dat wel nog op een aardig niveau speelt. Dat team werd echter opgeheven, omdat er of spelers vader werden of dat er een huis werd gekocht. Een week of vijf terug kwam ik zo bij het tweede team terecht en daar heb ik een keer een helft gespeeld en een volledige wedstrijd. Kort daarop ben ik bij het eerste elftal gehaald en na wat te hebben meegetraind, mocht ik in de basis starten. Kennelijk heb ik dat naar behoren gedaan en dus speel ik nu tot het einde van het seizoen in het eerste.”

In het verleden maakte je toch eerder deel uit van de hoofdmacht?

,,Ja, eerst speelde ik op de zondag. Dat was wel een nare tijd, want destijds ging het bergafwaarts met Roodenburg, met degradatie van de tweede klasse naar de vierde klasse. In die tijd was ik basisspeler. Vervolgens heb ik eigenlijk met twee vrienden de zaterdagtak opgericht en daar hebben we juist de volgorde omgedraaid. We zijn gestart in de vijfde klasse en dus opgeklommen naar de huidige tweede klasse, hoewel ik zelf eerder ben afgehaakt. Zo ben ik een halfjaar gestopt, mede omdat ik een huis kocht en in die tijd ben ik druk aan het verbouwen geweest. Op een zeker moment ben ik toch weer begonnen, dit keer in dat vriendenelftal met onder meer spelers die van RCL weg kwamen. Geert Visbeen is zo’n speler en hij speelt nu ook in 1, mede omdat Kamperveen te maken kreeg met een uitgedunde selectie. Ook de gebroeders Zuidervaart speelden in dat team trouwens.”

Hoe was jouw binding met het eerste in de tijd dat je zelf niet speelde of lager?

,,Ik heb het niet echt gevolgd, eerlijk gezegd. Mijn twee dochters en vrouw vond en vind ik belangrijker. Dat neemt niet weg dat ik altijd van het spelletje ben blijven houden. Toen mij werd gevraagd om er bij te komen, had ik daar wel orden naar. Door mijn mentaliteit en de simpelheid waarmee ik voetbal, kon ik zo nog mijn steentje bijdragen. Ik heb niet echt aanleg om dik te worden, dus ik was ook redelijk snel fit.”

Roodenburg staat op degraderen, maar misschien ben je er tekort bij om te kunnen aangeven waar of waarom het fout ging. Of heb je wel een idee?

,,Het is in elk geval een smalle selectie en dat is niet in het voordeel geweest van Roodenburg. Toch hadden we zelfs voor Oegstgeest vertrouwen in een winstpartij, hoewel de weg dan nog steeds heel lang zou zijn geweest. Na de 1-0 van Hendrik (Boelee, red.) nam het vertrouwen toe, maar door de gelijkmaker was alle hoop wel zo ongeveer in de schoenen gezakt. Weer was het voetballend best redelijk, maar bij de zestien houdt het te vaak op. Wat dat betreft is het prettig om te horen dat er weer wat jongens terug gaan komen, die voorin het verschil kunnen gaan maken. Dat zijn ook Roodenburgers en dat is belangrijk voor de vereniging.”

Ondanks de zuurheid van het seizoen ben jij dus eigenlijk wel een lichtpuntje. Hoe zie je dat zelf?

,,Ik vind het eigenlijk wel weer lekker om die wedstrijdspanning mee te krijgen. Dat hoort toch bij een eerste elftal. De peptalk hoort er ook weer bij en die heb ik toch wel gemist. Ik wil nog steeds graag voetballen, ook al word ik in november 36. De nieuwe trainer, Patrick Heijmans, heeft me al gezegd dat als ik zo speel als in de laatste weken dat hij mij dan goed kan gebruiken. En daar loop ik dus zeker niet voor weg. Dat is zelfs een prikkel voor mij, ook al loop ik dus al een tijdje mee.”

Hoe heb je Kamperveen ervaren in de voorbije weken?

,,Als een trainer die er kijk op heeft. Tactisch gezien vind ik het een prima trainer. Jammer, dat het toch niet is goed gekomen dit seizoen. Maar goed, volgend seizoen nieuwe kansen en wellicht dat we dan weer terrein kunnen goedmaken.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read