vrijdag, april 26, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgErwin Verkuylen: ,,Alles zit tegen, maar het kan nog"

Erwin Verkuylen: ,,Alles zit tegen, maar het kan nog”

-

ts-roodenburgDe spanning is om te snijden bovenin het klassement van de tweede klasse C zaterdag, maar dat zal Roodenburg een zorg zijn. Zelf staan de Leidenaren namelijk dertiende en alleen Oegstgeest doet het vooralsnog slechter. Thuis tegen Haaglandia ging het weer mis voor het team van Patrick Kamperveen. Het verloor met 2-3.

Zowel Oegstgeest als Roodenburg heeft uit twintig wedstrijden slechts twaalf punten vergaard en zij delen daarmee de laatste plaats. Afgelopen zaterdag kwam het hooggenoteerde Haaglandia op bezoek op Sportpark Noord en de Haaglanders bleken net iets beter dan Roodenburg.

Erwin Verkuylen, spelverdeler van de Roodenburgers, wist waar het fout ging: ,,We begonnen één-op-één, maar al snel bleek dat niet te werken. Zij hielden steeds een man over op het middenveld. Toch kregen wij de grootste kansen, maar die werden allemaal gemist. We raakten de controle snel kwijt en toen bleek wel dat zij heel goed kunnen voetballen. Het is jammer dat de 0-1 viel door een waar foutenfestival van onze kant. We mochten tot dan toe blij zijn dat het bij 0-1 bleef.”

Nog voor rust kon Roodenburg zich herstellen: ,,Wij wisten dat zij een onzekere, jonge keeper in de goal hadden staan”, vertelt Verkuylen. ,,Uit een vrije trap maakte Wesley Lancel de 1-1 en nog voor de pauze maakten we uit een corner de 2-1 (Geert Visbeen). Ik zag zelf niet eens wie het doelpunt maakte, aangezien ik de corner nam. Het was een totale klutssituatie. Helaas gingen we na rust achteruit lopen en je weet dat zoiets negen van de tien keer verkeerd afloopt. Zij maakten op zeer gelukkige wijze de 2-2 en even later schoot een van hun spelers met zijn verkeerde been de bal in de verre kruising. Daar doe je niets aan. Daarna konden we niet veel meer, maar ik denk dat een gelijkspel meer op z’n plaats was geweest.”

Of Roodenburg directe degradatie nog kan ontlopen wordt een zeer lastig verhaal. De Leidenaren staan acht punten achter op de nummer twaalf, een plek die recht geeft op het spelen van promotie-/degradatiewedstrijden. ,,In het voetbal is alles mogelijk, de bal is rond en ik kan er nog wel een paar clichés tegenaan gooien”, zegt de ex-speler van Katwijk. ,,Haaglandia heeft een torenhoge schuld en kan nog uit de competitie gegooid worden. Dan degradeert er slechts één ploeg rechtstreeks en dat gaan we dan onderling met Oegstgeest uitvechten.”

RoodenburgVolgende week wacht echter eerst Forum Sport. Verkuylen: ,,Van hen hoeven we ook niet te verliezen. Deze wedstrijd geeft vertrouwen, want Haaglandia is nu toch samen met Valken ’68 de koploper. Alles zit nu tegen bij ons, maar het kan nog. Over twee weken wacht Oegstgeest en om er nog maar een cliché tegenaan te gooien: elke wedstrijd is nu een finale.”

Trainer Patrick Kamperveen gaf eerder al te kennen zich niet gewonnen te willen geven, maar kon niet nalaten om een kritische noot te kraken. ,,Een aantal spelers beseft nog steeds niet dat er degradatievoetbal moet worden gespeeld. Voor mij was het onvoorstelbaar dat er zo vaak te veel ruimte werd weggegeven. Ja, Haaglandia is een technische ploeg en weet daar wel raad mee. We werden in een fase in de eerste helft alle kanten opgespeeld. Als je dan met 2-1 gaat rusten, moet je van heel veel geluk spreken. Dan lijkt je die pot binnen te slepen en vergooien we het alsnog. Als je je dan ook bedenkt dat we vanaf een halve meter niet weten te scoren, dan kan je als trainer praten als Brugman, maar dan houdt alles op.”

Leider Fer van Kampen gaf Kamperveen aan het gevoel te hebben dat er gewonnen zou worden tijdens de tweede helft. ,,Daar was ik nog niet zo zeker van en helaas kreeg ik gelijk. We hadden onze positie kunnen verbeteren, want ik voelde aan mijn water dat RAS en Oegstgeest zouden verliezen. Maar ja, dan moet je zelf wel profiteren. Als ik dan na afloop hoor van de tegenstander ‘wat wij onderin doen’ wordt het verhaal enkel nog maar pijnlijker.”

Opstelling Roodenburg: Van der Meulen, Leonora, Heijmans, Rhioues, Schreuder, Belkerma, Visbeen, E. Verkuylen, Lancel, Pakasa, Aksoy.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read