dinsdag, april 23, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgHendrik Boelee: ,,Het is zo goed als over in de tweede klasse’’...

Hendrik Boelee: ,,Het is zo goed als over in de tweede klasse’’

-

ts-roodenburgVoor Roodenburg lijkt de derde klasse nu wel definitief. De hekkensluiter van de tweede klasse C verloor afgelopen zaterdag met grote cijfers van Forum Sport. Voor rust scoorden de Voorburgers één maal, maar toen keeper Andy van der Meulen last kreeg van een bovenbeenblessure en tijdens de pauze werd vervangen door een speler (Benny Rhioues) – omdat de reservekeeper had afgezegd – was het verzet gebroken bij de ploeg van Patrick Kamperveen.

Uiteindelijk werd het 5-0 in het voordeel van de thuisploeg en begint bij Roodenburg zo langzamerhand het besef wel door te dringen dat er weinig meer is te behalen dit seizoen.

Ook Roodenburg-verdediger Hendrik Boelee beseft dat de ploeg zich alvast kan voorbereiden op de derde klasse. ,,Het verschil tussen rechtstreekse degradatie en nacompetitie is op dit moment acht punten. Dus dat is moeilijk te overbruggen. Volgende week spelen we nog wel tegen Oegstgeest. De winnaar van dat duel zal nog een kleine kans maken op lijfsbehoud, indien RAS verliest. De meeste jongens hebben zich er echter wel bij neergelegd. Overigens moeten we het seizoen natuurlijk wel met een goede instelling afsluiten.’’

In de eerste helft had Roodenburg zeker nog een aantal kansen gekregen, waaronder een kans op de 0-1 via Wesley Lancel, maar de bal ging er niet in. In het tweede bedrijf van de wedstrijd hadden de Leidenaren weinig meer te vertellen. Boelee: ,,Voorin liep het niet altijd goed en er ging achterin ook wel wat mis. Twee ballen, die de keeper had mogen pakken, maar dat kan je ook niet verwachten van een speler op het doel.’’ Overigens begon aanvaller Adem Aksoy niet in de basis bij de Roodenburgers. Hij had last van een ontstoken teen en viel vijf minuten voor tijd in.

Roodenburg1De vraag is of de Roodenburgers intussen al een beetje naar volgend seizoen kijken. Boelee: ,,Ja, eigenlijk wel. We gaan volgend jaar in de derde klasse gewoon weer strijden voor het kampioenschap. Alle jongens blijven waarschijnlijk, maar er zitten er nog wel twee te twijfelen om weg te gaan. Bovendien verlaten Marvin Bok en Jeroen Hooidonk VV Leiden en keren ze weer terug bij Roodenburg. Dan hebben we wel weer een prima team om in de bovenste regionen mee te doen. Ook krijgen we een nieuwe trainer. Dus volgend seizoen een iets andere samenstelling.’’

Al langer stond vast dat Patrick Kamperveen volgend seizoen niet op de bank zit. Desalniettemin heeft de oefenmeester nog een kier open staan om te vertrekken met lijfsbehoud. ,,Het kan nog steeds zijn dat Haaglandia het seizoen niet afmaakt vanwege de problemen met de betalingen daar. Hun trainer wacht al maanden op zijn geld. Mocht dat zo zijn en wij winnen van Oegstgeest dan is er nog een kans op de nacompetitie. Maar goed, we moeten vooral naar onszelf kijken. Tegen Forum Sport stond ons middenveld goed en ook mijn collega was van mening dat die linie beter was dan die van hen. Voorin konden we het echter niet maken en na de 2-0 zat de wedstrijd er op.”

Aankomend weekend staat het duel tegen Oegstgeest op het programma in Leiden-Noord. De Oegstgeestenaren kregen zelf afgelopen zaterdag 4-1 klop van SVC ’08. Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie tussen de twee laagvliegers in 2-2 en kwam Oegstgeest terug na een achterstand van 0-2.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read