Rian Rosier (Roodenburg, za): ,,Ariston lijkt misschien wel een beetje op LSVV’’

ts-roodenburg(Zaterdag, 3A) – ,,Ik heb het gevoel dat we alles in een keer hebben weggegeven’’, concludeerde Roodenburg-aanvaller Rian Rosier na de 2-1 verloren uitwedstrijd bij hekkensluiter Ariston ’80. De bezoekers waren behoorlijk ongelukkig de gehele wedstrijd. De ploeg van Patrick Heijmans kwam nog wel op voorsprong, maar zag vervolgens Ariston twee keer scoren (twee minuten voor rust en in de tweede helft uit een vrije trap). Ook werd er zeven minuten voor tijd nog een penalty gemist door Hendrik Boelee.

HvHL Rian rosierRosier (op de archieffoto nog in VV Leiden-tenue): ,,Dit is ontzettend zuur. We moesten eigenlijk de laatste twee wedstrijden winnen om een goede kans te maken op de periodetitel. Be Fair heeft namelijk ook punten verspeeld tegen Koudekerk (2-2, red.). Dus dit was de kans. Maar het geluk was niet aan onze zijde en zij waren er natuurlijk op gebrand om te winnen. En ik moet zeggen: het is zeker geen onaardig team, dat Ariston. Er lopen ook een aantal goede voetballers rond. Ze staan dan weliswaar laatste met een punt, maar dat verbaasde me eigenlijk wel tijdens de wedstrijd. Ariston lijkt misschien wel een beetje op LSVV, waar ze een selectie van 30 à 35 man hebben. Wie er kan, komt voetballen. En dan verschilt het per week welke spelers er in het veld staan. Afgelopen zaterdag kon de tegenstander waarschijnlijk wel de beste elf opstellen.’’

Gionanni Koelink opende de score in de eerste helft uit een vrije trap, waarna de Delftse ploeg twee minuten voor rust langszij kwam. ,,Het was na de 0-1 wachten op de tweede goal, maar dan valt de gelijkmaker op een heel ongelukkig moment. Daarnaast waren ze verder weinig gevaarlijk geweest. Dus de gelijkmaker kwam ook nog eens uit de lucht vallen. Maar goed, met 1-1 was er nog niets aan de hand. En met die gedachte gingen we ook de tweede helft in.’’

Desalniettemin nam de thuisploeg de leiding in de tweede helft. Via de muur viel de bal voor de voeten van een Ariston-aanvaller, die doelman Mario van der Pluym vervolgens kansloos liet. De Leidenaren bleven op zoek gaan naar een doelpunt. Die leek er ook te komen, toen Roodenburg vlak voor tijd een penalty kreeg. Maar de ervaren Hendrik Boelee miste vanaf elf meter.  Rosier: ,,Die bal was gewoon goed ingeschoten, maar die keeper zat in dezelfde hoek. We bleven daarna nog vechten voor een punt.’’ Die kwam er helaas niet voor de blauwzwarters en daardoor zakt Roodenburg in een week tijd weer van plaats drie naar vier op de ranglijst.

Volgens Rosier heeft het team de tegenstander zeker niet onderschat. ,,Nee, we wisten dat we deze wedstrijd moesten winnen. De wil was er absoluut. En we zijn eerder dit seizoen al onderuit gegaan bij Haagse Hout (3-1, red.). Dus we waren goed voorbereid. Laten we het erop houden dat we ongelukkig waren. ‘’

Volgende week ontvangt Roodenburg in Leiden-Noord nummer elf VV Leiden, dat afgelopen weekend het duel met Kamerik afgelast zag worden. ,,Een leuke pot tegen wat oude bekenden. Ik heb daar heel lang gespeeld natuurlijk, maar het is altijd wel leuk om een aantal mensen weer te zien. Maar goed, je moet die wedstrijd winnen, wil je nog kans maken op een eventuele periodetitel.’’