HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg (zo) delft onderspit in doelpuntrijk duel

Roodenburg (zo) delft onderspit in doelpuntrijk duel

-

ts-roodenburgOnder goede weersomstandigheden werd er op Sportpark Noord om iets over half 3 afgetrapt in de wedstrijd tussen Roodenburg en Stompwijk ’92. De thuisploeg was er op gebrand te stunten en het publiek ging er eens goed voor zitten na menig weekend waarin de bal niet tot rollen kwam.

De eerste tien minuten gebeurde er niet veel. Beide ploegen gaven weinig weg en het creëren van kansen wilde nog niet echt lukken. De eerste mogelijkheden kwamen er voor de bezoekers. Na goed voorbereidend werk van  Ammerlaan was het Onderwater die zijn schot gekraakt zag worden door een Leidse verdediger. Even later was Ammerlaan zelf dicht bij een doelpunt middels een kopbal, maar Limpanont redde katachtig met de vingertoppen.

Stompwijk ’92 was nu de bovenliggende partij en er volgde wederom een kans om de score te openen. Roodenburg-speler Elbaroudi ontving een gele kaart na een grove overtreding, met een vrije trap net buiten de zestien meter tot gevolg. De poging van Ammerlaan was echter zeer zwak.
Zonder één goede kans te hebben gehad, was het toch Roodenburg dat op voorsprong kwam. Nadat Blouh op de paal had geschoten, verzilverde Rahou de rebound. Deze treffer gaf de thuisploeg vleugels en het was nu Stompwijk ’92 dat achter de feiten aan liep.

Vijf minuten later zorgde de individuele klasse van spits Elhamami ervoor dat de thuisploeg op 2-0 kwam. Vanaf een meter of 25 vond Elhamami de kruising en een sensatie hing in de lucht. Roodenburg voetbalde goed, gunde elkaar de bal en er werd voor elke meter gestreden.
Echter vanuit het niets was het Stompwijk ’92 dat terugkwam in de wedstrijd. Een vloeiend lopende aanval over verschillende schijven werd goed afgerond door Van den Bosch. De wedstrijd was leuk voor de neutrale toeschouwer en het was mooi om te zien hoe het collectief van Stompwijk ’92 zich verweerde tegen de individuele klasse van een aantal Roodenburgers.

Tien minuten voor rust werd de 3-1 maar ternauwernood voorkomen. Rahou kwam een teenlengte tekort na een goede voorzet van Elhamami. Aan de andere kant mazzelde de thuisploeg. Vanaf dertig meter besloot Droog eens uit te halen, maar zijn schot verdween – tot opluchting van Limpanont – via de paal terug in het veld. Stompwijk ’92 probeerde de gelijkmaker te forceren voor rust en ver in blessuretijd kwam die er dan ook. Onderwater scoorde, nadat Limpanont de eerste inzet nog had gepareerd. Hiermee werd de ruststand op 2-2 bepaald.

Aan het begin van de tweede helft lag de wedstrijd helemaal open. Beide ploegen speelden om te winnen en het tempo lag hoog. Aan Roodenburg-zijde was het vooral Elhamami die gevaar stichtte en aan de andere kant was het Ammerlaan die de Roodenburg-defensie stof tot nadenken gaf.

Vlak na rust werd de grensrechter van de thuisploeg genegeerd, waardoor Van Marwijk alleen op Limpanont af kon gaan. Hij besloot Roodenburg echter een handje te helpen door in te houden en verzuimde hierdoor Stompwijk ’92 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te zetten. Niet veel later kreeg Stompwijk ’92 de rekening hiervoor gepresenteerd, doordat goalie Van der Voort een vrije trap van Elbaroudi verkeerd beoordeelde: 3-2.

Twee minuten later was de stand alweer gelijk door een doelpunt van Van Rijn. Dat doelpunt zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd en de frustraties bij de thuisploeg namen toe. Rahou ontving een half uur voor tijd terecht een gele kaart wegens herhaalde aanmerkingen op de leidsman. Stompwijk ’92 zette aan en de voorsprong kwam er. Na een goede voorzet van Ammerlaan was het spits Van der Salm die binnenknikte. Rahou mocht even later van geluk spreken dat hij niet hoefde in te rukken, nadat hij een tegenstander fysiek had belaagd.

Twintig minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Stompwijk ’92-speler Ammerlaan liet Limpanont kansloos door met zijn linkerbeen hoog in te schieten: 3-5. Beide ploegen scoorden vervolgens nog één keer, maar deze doelpunten waren alleen nog voor de statistieken (Roodenburg: Mkadmi en Stompwijk ’92: Van Marwijk).

Vervolgens liepen de gemoederen bij de thuisploeg erg hoog op en de leidsman besloot terecht de wedstrijd een aantal minuten eerder te beëindigen. Beide teams zochten snel de kleedkamer op en van enige sportiviteit was geen sprake. De deuren van de kleedkamers bleven lang dicht en men was niet bereid om te reageren op wat zojuist had plaatsgevonden. Het bleef nog lang onrustig op Sportpark Noord…

Stompwijk’92 bleef door de zege in het spoor van MMO, terwijl Roodenburg niet wegkomt uit de middenmoot en zich gepasseerd zag door het gelijkspelende Gol Sport.