HomeVierde klasseRoodenburgSimpele overwinning voor Roodenburg

Simpele overwinning voor Roodenburg

-

artikel image Roodenburg 2Zaterdag (3A)- Het Leidse Roodenburg ging zaterdag op bezoek bij Rohda’76. In Bodegraven hoopte de ploeg het 2-4 thuisverlies van vorige week tegen Floreant weg te spoelen. Op voorhand leek dat een lastige opgave te worden, aangezien Rohda haar eerste twee wedstrijden had gewonnen. De Leidenaren gingen echter huiswaarts met drie punten en een ruime 0-4 overwinning.

,,We begonnen tegen de koploper, die op zes uit twee stond. Dan heb je toch hoge verwachtingen van die gasten en stel je je in op een goed team. Tijdens de wedstrijd kwamen we er alleen al snel achter dat dat iets anders lag. Het stelde niet zoveel voor”, aldus Roodenburg-aanvaller Wesley Lancel. Een duidelijk verhaal van de spits.

Ondanks dat Roodenburg zelf ook verre van indrukwekkend speelde, stonden de bezoekers toch met rust op een comfortabele 0-2 voorsprong. De 0-1 was van aanvaller Robin Ravensbergen, die van buiten naar binnen dribbelde en vervolgens fraai binnenschoot. Een door Marvin Bok benutte penalty, verdiend door Lancel, verdubbelde de voorsprong. Volgens Lancel was zijn ploeg echter totaal niet tevreden tijdens de rust. ,,Wij maken er gelukkig twee, maar daar is dan ook alles mee gezegd. We gingen heel erg mee in hun slechte niveau. We waren heel erg slordig en gaven ook nog wat kansjes weg. Toch waren zij totaal niet gevaarlijk en hun verdediging vond ik ook heel erg zwak. We maakten het onszelf alleen moeilijk door mee te gaan in hun spel. In de rust hebben we gezegd dat het veel beter moest en dat we ons eigen spel moesten gaan spelen.”

Twee goals van de van VV Leiden overgekomen Rian Rosier zorgden ervoor dat Roodenburg uiteindelijk met een 0-4 stand het veld afliep. De tweede helft was beter dan de eerste, maar liet volgens Lancel nog genoeg te wensen over. ,,We waren nog steeds slordig, het was gewoon geen goede wedstrijd van ons. Ik denk dat we vandaag geprofiteerd hebben van onze spitsen, die altijd wel voor gevaar zorgen.”

Hoe je het ook wendt of keert, een dergelijke uitoverwinning bij een club die tot op dat moment alles won, is gewoon een heel goed resultaat. Het zal voor het nodige vertrouwen zorgen op weg naar de wedstrijd tegen VV Oegstgeest, die volgende week op het programma staat. ,,De drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste. We hebben ook die nare bijsmaak van vorige week weggespoeld. Zaterdag komt Oegstgeest en dan kunnen we weer vol aan de bak.”

Lancel denk dat zijn ploeg klaar is voor de streekderby van volgend weekend. ,,Wij hebben een voorhoede die eigenlijk altijd wel scoort. Als wij achterin de nul houden, kunnen wij elke wedstrijd winnen, denk ik. En we hebben een heel goede verdediging. We hebben sowieso gewoon een goede en grote selectie, die alles op kan vangen. Vandaag was Benyounes Rhioues er bijvoorbeeld niet, maar Hendrik Boelee heeft hem prima vervangen.”

De man op de bank, Patrick Heijmans, wilde ook niet te lang stilstaan bij het treffen van zaterdag. ,,Het was ronduit slecht. Het positieve vind ik wel dat het besef er ook is na de wedstrijd. Niemand van ons vond het duel om over naar huis te schrijven en dus weten ze dat het volgende week veel beter zal moeten. Het zegt mij genoeg dat onze beide backs het beste waren. Niks ten nadele van verdedigers, maar we hebben in de andere linies te weinig laten zien. Deze tegenstander hadden we verder kunnen oprollen.”

Het belooft volgende week in de derby een spannende wedstrijd te worden. Beide ploegen zijn vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse en willen het liefst zo snel mogelijk weer terug. De winnaar van volgende week gaat zich melden bij de top van de derde klasse A, waar beide vinden dat ze horen te staan.

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Monfils, Koelink, Boelee, Hooidonk, Arnoldus (60. Langerak), Verkuylen, Rosier, Bok, Lancel (46. Henzing), Ravensbergen.