vrijdag, april 26, 2024
HomeVierde klasseRoodenburg,,Wie was de beste speler aller tijden bij Roodenburg ?”

,,Wie was de beste speler aller tijden bij Roodenburg ?”

-

Een vaak gehoorde vraag tijdens de gezellige gesprekken van het 85 jarige jubileum van de blauwzwarters.  Afgelopen zaterdag was het feest voor huidige en oud leden van de club uit Noord. De opkomst was prima, waarbij een schatting van 200 á 250 mensen misschien wel aan de zuinige kant is.

De sfeer was voortreffelijk, mede door de leuke aankleding van de kantine en de uitstekende live muziek.  Ja, Roodenburg heeft een avond georganiseerd, waar een  ieder met een uitstekend gevoel op terug kan kijken.
Jong en oud was met elkaar in gesprek en vele handen werden geschud door oud-gedienden, die elkaar jaren niet hadden gezien en/of gesproken.

Roodenburg publiekVooral het elftal, dat voor het kampioenschap van Nederland had gestreden, oogstte veel lof. Mat Keereweer, Sam den Os, Isaac Weerlee, Andre Ooyendijk, Maarten van Kooperen, Aad de Groot, Hennie de Klerk, Hans Tisseur en Reinier Verkuylen waren van dit elftal aanwezig. En misschien vergeet ik nog iemand. Jan van Wezel was als trotse elftalleider ook present.

Oud trainers, zoals Pieter Versteeg, Harry Talsma, Hennie de Klerk en Marcel van de Burg waren gekomen en onderwerp van gesprek.
Wim Rijsbergen, die overigens ook trainer van de zondagtak is geweest, is zeker 1 van de succesvolste spelers geweest, die Roodenburg aan het betaalde voetbal heeft geleverd. Ook hij was er en gaf bij velen nog steeds een goed gevoel over het WK 1974.

Naast de vele voetballers was het voor de Roodenburg toneelgroep ook weerzien van bekenden. Martha Rijsbergen, Rob Brittijn, Hans de Graaf, Lydia Slingerland, Ali Montagne, Coby Siera, Jannet van As en Jean Marc van Steenbergen. De avond was tekort om alle voorstellingen te bespreken.

Ook de jongere generatie ontbrak niet op deze avond. De toekomstige trainers Patrick Heijmans en Henk Buijn waren het met elkaar eens dat de eensgezindheid van de avond een voorbeeld is voor de toekomstige selectie. Het idee dat Roodenburgers onder elkaar  het onoverwinnelijkheidgevoel weer moeten hebben, moet terugkomen. Zij zijn positief gestemd en kunnen niet wachten om te starten.

Toch heerste de prangende vraag, wie was de beste voetballer van Roodenburg? Toch Wim Rijsbergen of was het een van de andere betaald voetballers, zoals Marco van Alphen, Glenn Helder, Jeffrey van As of Bert Jansen?
Velen hadden hun eigen mening. Misschien toch uit de lichting van Cees Verver/ Hennie Koet of Gebr. Pret/Marcel van de Burg? Ja, allen waren aanwezig.

Eigenlijk was men het toch met elkaar eens dat Aad de Groot niet alleen een sympathieke, aardige gozer is, maar een foutloze voetballer was, die om onbegrijpelijke redenen nooit het betaalde voetbal heeft gehaald. Hij heeft de Top jaren van de blauwzwarten meegemaakt en het Nederlands Amateurelftal gehaald. Een echte Roodenburger, die nog regelmatig op Noord aanwezig is.

Een avond om niet te vergeten, waarbij de organisatie, mensen achter de bar, muzikanten en vele vrijwilligers prima werk hebben geleverd. Een avond om op terug te zien!

Een genodigde die een kostelijke avond beleefde…

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read