donderdag, april 18, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestGeen regisseurs bij Oegstgeest tegen Rohda’76

Geen regisseurs bij Oegstgeest tegen Rohda’76

-

Rob van den Wijngaard sprak van een ‘moeizame wedstrijd’ van zijn equipe tegen Rohda’76. Oegstgeest hield uiteindelijk een punt over aan de tweestrijd (2-2). Vooral in de laatste twintig minuten kon de confrontatie alle kanten op, maar de eindscore was toen al wel bereikt.

Pieter van der BentVoor de thuisploeg waren Pieter van der Bent (foto) en Stefan Schriek de doelpuntenmakers, nadat de elf uit Bodegraven tweemaal aan de leiding waren gegaan. ,,Geen van de ploegen kreeg regie over de wedstrijd. Deze uitslag is wel okay, denk ik”, deelde Van den Wijngaard zijn mening.

In de laatste kreet zat wel de nodige aarzeling bij de oefenmeester van De Voscuyl. ,,Dat komt omdat ik het geen superpot vond en dat we heel veel moeite hadden met hun zeer beweeglijke middenveld. Echt grip kregen we niet. Dat was trouwens ook niet het geval voor de bezoekers.”

Halverwege was het 1-1 in Oegstgeest. In de tweede helft ging de bal op de stip en dat betekende de 1-2. Van den Wijngaard kon wel begrip opbrengen voor de straf. ,,De scheidsrechter was heel goed en ik kan zijn zienswijze wel begrijpen. Er ging een speler op Thomas (Van der Steen, red.) af en hij werd gehaakt, maar bleef op de been. Enkel kwam die speler daardoor te ver uit naar de zijkant en kon er niet meer worden gescoord. Als hij wel zou zijn neergegaan is het pingel en waarschijnlijk een rode kaart voor onze doelman en die dubbele straf bleef nu uit. Het was dus een beslissing met terugwerkende kracht, omdat de scheidsrechter eerst heeft afgewacht hoe de situatie zou aflopen.”

Dat doelpunt, een minuut of vijf na de hervatting, zorgde ervoor dat Oegstgeest weer in de achtervolging moest. Dat lukte ook, want zowaar kwam de ploeg van Van den Wijngaard even serieus boven te liggen. ,,Dat was een fase van twintig minuten, waarin we ook scoorden. Daarna was er echter weer balans en pakte Thomas een belangrijke bal voor ons, drie minuten voor tijd. In de laatste tellen kwamen wij nog bijna aan de zege. Al met al kregen de ploegen waar ze recht op hadden.”