HomeFC OegstgeestInterviews FC OegstgeestOegstgeest wint eenvoudig op bezoek bij VV Leiden

Oegstgeest wint eenvoudig op bezoek bij VV Leiden

-

(Zaterdag, 3A) – Bij de ene ploeg kwam het strijdplan niet ‘uit de verf’. Aan de andere kant was dat juist omgekeerd. Bij de laatste ploeg, Oegstgeest, liep het dus wel. En het elftal van Rob van den Wijngaard pakte dan ook de derde overwinning van het seizoen.  Bij tegenstander  VVLeiden ging het fout op het middenveld, waar de sleutelstedelingen continu een mannetje tekort kwamen.

,,Het strijdplan kwam niet uit de verf’’, aldus VV Leiden-middenvelder Stanley Janssen. ,,We probeerden net zoals tegen Floreant (3-0 verlies, red.) compact te spelen. En dan nu en dan uit de counter gevaarlijk worden. Maar het was een lastige wedstrijd. Hun veldspel was erg goed verzorgd.  Ze hadden het slim aangepakt met een diepe tien en een verdediger die eigenlijk constant doorschoof naar het middenveld. Daardoor kwamen wij een mannetje tekort en moesten we die hangende spits af en toe laten gaan.’’

Volgens Jesper Cuvelier kwam zijn ploeg op geen enkel moment in de problemen. ,,Alleen misschien vlak voor rust, toen VV Leiden helemaal uit het niets de 1-2 binnenschoot’’, zei de Oegstgeest-verdediger.  ,,Maar dat hebben we alweer vrij snel rechtgezet. We waren gewoon de betere ploeg. Met Bob den Hollander als hangende spits konden we extra druk geven op de verdediging. We wisten dat zij veel de lange bal gingen spelen en dat hun laatste man vanuit achterin een goede pass in de benen had.’’

,,Daarom hebben we gekozen om hem onder druk te gaan zetten. Daardoor moest hij was geforceerd die lange bal spelen. Het plan pakte dus goed uit. We kregen op die manier de bal weer snel in bezit bij balverlies. We hadden eigenlijk de hele wedstrijd de regie in handen.’’

ts-vvleiden2

Op de Morsch waren de bezoekers al in de eerste helft op een 0-2 voorsprong gekomen via Arjan Ciere (vrije trap) en middenvelder Geert-Jan Jonk. Toch kwamen de Leidenaren nog voor rust terug in de wedstrijd via een ‘gelukkige’ goal van Dennis Faas, vond ook ploeggenoot Janssen. ,,Dennis (Faas, red.) scoort helemaal niet zo vaak. Misschien was dit doelpunt wel zijn eerste in dienst van VV Leiden. Hij schoof door naar voren en wilde een voorzet geven, maar die bal vloog de lange hoek in, achter de keeper. Onze trainer (Fred Filippo, red.) zei ook in de rust dat we met een beetje mazzel gelijk konden maken.’’

Zover kwam het echter niet in de tweede helft. Oegstgeest kwam al vrij snel na de onderbreking weer op een marge van twee via Roy Dijkstra, waarna de wedstrijd een beetje dood bloedde. Janssen zag dat zijn ploeg niet alert aan de tweede helft begon. ,,Onze startpunten zijn meestal het minst. Aan het begin van de wedstrijd en vlak na rust zijn we vaak niet alert genoeg. Door concentratieverslapping valt dus de 1-3. Dan weet je gewoon dat het heel lastig gaat worden.’’

oegstgeest

Na de thee gebeurde er weinig meer om op het puntje van de stoel te gaan zitten. De enige persoon die nog nadrukkelijk aanwezig was, bleek de scheidsrechter. De leidsman nam volgens beide partijen een merkwaardige rol in, voornamelijk in de tweede helft. Cuvelier: ,,Hij nam echt hele rare beslissingen. Maar wij hielden ons rustig. Wij hadden ook geen reden om tegen hem in te gaan, aangezien we op voorsprong stonden. Bij VV Leiden was de frustratie veel groter. En dat werkte in hun eigen nadeel. Op een gegeven moment kregen ze helemaal niets meer mee van de scheidsrechter.’’

Na de wedstrijd kreeg de verzorger van VV Leiden dan ook nog een rode kaart na commentaar op de leiding. ,,Het is dat we totaal geen aanspraak maakten op de overwinning, maar anders was het gevoel heel anders geweest. Het is gewoon eigenlijk schandalig’’, vond Janssen. ,,We hebben nog een goede kans gehad in de tweede helft via Alex (Meyers, red.) die alleen op de keeper afging. En we hadden misschien nog wel recht gehad op een penalty. Maar nogmaals: we hebben terecht verloren.’’

Jesper CuvelierVolgende week staan er voor beide ploegen belangrijke duels op het programma. Fred Filippo en zijn mannen moeten winnen bij Haagse Hout om zich te ontdoen van de onderste regionen. De Oegstgeestenaren moeten winnen in een volgende streekderby van Koudekerk om hun doelstelling in het vooruitzicht te houden. ,,Het zal geen gemakkelijk opdracht worden’’, volgens Cuvelier (foto). ,,Koudekerk is een stugge ploeg en zeker niet slecht. Ze hebben namelijk een punt tegen Floreant behaald. Dus dat zegt zeker wat over hen.’’

De beide trainers deden ook nog een duit in het zakje. Eerst winnend-coach Rob van den Wijngaard. ,,Wij speelden dominant en de 1-3 vind ik een magere afspiegeling. Na de 0-2 had de kraan al dicht gedraaid moeten worden, maar we lieten ze toch nog even in de wedstrijd terugkeren. We hebben nu een aardige serie neergezet met tien uit vier duels en voetballen bij vlagen aardig. Toch zakken we nog te vaak weg in wedstrijden en we zijn er nog lang niet. Er zijn nog meer dan voldoende verbeterpunten. Over de tweede helft kan ik trouwens nauwelijks wat zeggen. Het spel lag om de haverklap stil.”

Filippo: ,,Ronduit een verdiende overwinning voor Oegstgeest. Hoewel het nog en wedstrijd had kunnen worden bij 1-3 toen Danny Sjaardema overduidelijk omver werd gelopen in de zestien. Laat ik echter niet teveel zeggen over de beste man in het zwart. Zoiets heb ik zelden meegemaakt en ik loop best al een poosje mee. Laat ik het er maar op houden dat hij wel een plezier voor mij en mijn ploeg heeft weggenomen.”