Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Roy Dijkstra (Oegstgeest): ,,Rotseizoen”

Rumling bouw artikel
Vergulde vos artikelbanner

oegstgeestOegstgeest is al een tijdje gedegradeerd, maar moet ondanks dat nog de sportieve plicht vervullen om het seizoen zo goed mogelijk te eindigen. Oegstgeest begon zaterdag erg sterk, maar door persoonlijke fouten lieten ze de overwinning uit handen glippen. Zodoende won DUNO en was de nederlaag typerend voor het hele seizoen van de Oegstgeestenaren.

De uiteindelijke uitslag was 3-5 in het voordeel van de ploeg uit Delft, nadat Oegstgeest eerst nog op een 3-0 voorsprong was gekomen. ,,Maar door persoonlijke fouten ging het mis”, vertelt aanvaller Roy Dijkstra. ,,We Oegstgeest maart 2011 78 kopiestonden eerst 3-0 voor, maar zij kwamen terug tot 3-1. Daarna maakten we nog een fout en werd het 3-2. Dan zie en voel je het misgaan. Maar je wilt toch winnen, je staat niet voor niets op dat veld op zaterdag. Het was wel een typische wedstrijd, ja. We kunnen het wel, maar ergens gaat het toch fout. Ik weet niet waar dat aan ligt.” Dijkstra scoorde zelf twee keer, Jan Ravensbergen maakte het derde doelpunt voor de ploeg van interim-trainer Wim Visser.

Oegstgeest kreeg halverwege het seizoen te maken met een trainerswissel, maar het gewenste schokeffect bleef uit. Arie van Duijn ging en Wim Visser kwam, terwijl in december duidelijk werd dat Rob van den Wijngaard volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer zou worden. Dijkstra: ,,Ik wil de schuld bij niemand leggen, maar dit was een rotseizoen. De trainerswissel werkte niet positief, maar de sfeer op de trainingen werd wel iets beter. De eerste twee jaar onder Van Duijn waren top, maar de spirit en drive waren dit seizoen weg. En dan krijgen mensen steeds minder zin, ze komen niet op trainingen, je kent het wel. Dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht en er zit niets mee. Ik denk dat ik wel weet waar dat aan ligt, we misten dit seizoen namelijk spelers met ervaring.”

Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

,,Uiteindelijk wil je dat het seizoen gewoon over is”, vervolgt Dijkstra. ,,Volgend jaar zie ik het wel positief in met weer een nieuwe trainer, ik blijf gewoon bij Oegstgeest.” Zijn kompaan in de voorste linie van Oegstgeest, Lars van Bommel, gaf aan niet te willen blijven en vertrekt volgend seizoen naar Valken ’68 . ,,Onvoorstelbaar”, vindt Dijkstra. ,,Ik vind het jammer. Hij vindt Valken een stap hogerop, ik absoluut niet. Ik kan dat niet begrijpen. Maar zoals ik al zei, ik heb een goed gevoel over het nieuwe seizoen. Ik heb een aantal namen gehoord van spelers die misschien komen; als er daar een aantal van aangetrokken wordt, kan het een goed seizoen worden.”

Seven gifts artikel
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten