HomeVierde klasseFC OegstgeestVan den Wijngaard: ,,Per saldo te angstig”

Van den Wijngaard: ,,Per saldo te angstig”

-

oegstgeestZaterdag speelde VV Oegstgeest de eerste competitiewedstrijd dit seizoen op De Voscuyl tegen DWO uit Zoetermeer. Het was een wedstrijd van het gedegradeerde Oegstgeest tegen het gepromoveerde DWO, nu beide uitkomend in de derde klasse. De start van Oegstgeest was goed en de thuisploeg kwam snel op voorsprong, maar DWO kwam sterk terug ondanks dat de Zoetermeerders lange tijd met 10 man speelden. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een voor Oegstgeest teleurstellend gelijkspel.

Op een goed verzorgd hoofdveld startte Oegstgeest de competitie thuis tegen DWO. De nieuwe hoofdtrainer Rob van den Wijngaard begon met een basisopstelling waarin Marino Steenstra, Remond van Heijningen en Geert Jan Jonk nieuw waren ten opzichte van vorig seizoen. Vaste waardes van vorig seizoen, Erick Schaddé van Doorn en Kariem Abdalla startten op de bank. Oegstgeest begon met een droomstart, al in de eerste minuut wist Roy Dijkstra met een afstandsschot de 1 – 0 op het scorebord te zetten. Twee minuten later moest Oegstgeest doelman Thomas van der Steen met een reflex DWO van het scoren af houden. Een kopbal van Bob den Hollander belandde in de handen van de DWO keeper.

Dijkstra was in de eerste helft goed op dreef. Nadat een schot van hem maar net naast was gegaan wist hij al snel na zijn eerste doelpunt uit een corner van rechts weer het DWO doel te vinden: 2-0. Met een snelle uitval op rechts wist DWO na slecht verdedigen door Oegstgeest tien minuten voor de rust 2-1 te scoren. Vlak hierna werd de doorgebroken Dijkstra op de rand van het DWO strafschopgebied onderuitgehaald, waarvoor zijn tegenstander de rode kaart kreeg van de goed leidende scheidsrechter Kamphuis. De directe vrije trap die Oegstgeest mocht nemen leverde niets op, maar DWO moest verder met 10 man. Zo sloot Oegstgeest een goede eerste helft, waarin nog meer had gezeten, af met een krappe voorsprong.

Dat DWO zich nog niet gewonnen gaf bleek al snel in de tweede helft. Uit een directe vrije trap op 25 meter van het Oegstgeest doel werd de bal over de muur in het doel geschoten: 2-2. Oegstgeest raakte de grip op het spel kwijt ondanks dat de tegenstander dus een mannetje tekort kwam. Frank Janszen en Ramon van Heijningen kregen kansen, maar de DWO keeper belette ze te scoren.

vvo vs DWO-3

Oegstgeest probeerde nog de winst naar zich toe te trekken. Maar DWO was blij met het gelijke spel en wist Oegstgeest uit het spel te halen door te vertragen. In het laatste kwartier van de wedstrijd wisselde Oegstgeest trainer Van den Wijngaard, Den Hollander en Van Heijningen voor Schaddé van Doorn en Abdalla zonder dat dit doelpunten opleverde. Zo eindigde de eerste competitiewedstrijd in de derde klasse voor Oegstgeest in een teleurstellend gelijkspel.

Na afloop van de wedstrijd zei trainer Van den Wijngaard: ,,In de eerste helft hebben de spelers gedaan wat ik verwacht had, goed combinatievoetbal en druk naar voren. In die fase moet je als ploeg ook doordrukken en de 3-0 op het scorebord zetten. In plaats daarvan werd het 2-1 en toen sloop de angst er een tijdje in. In de tweede helft leden we vaak onnodig balverlies en lieten we de tegenstander in hun spel komen. Het was volkomen te begrijpen dat zij de loopgraven in gingen en dat ze hoofdzakelijk hun tenten hadden opgeslagen op de eigen speelhelft. Doordat we te slordig aan de bal waren, hebben we ze in het zadel geholpen. Per saldo waren we te angstig. We hadden wel het gros van de tijd balbezit, maar deden er te weinig mee. Een teleurstellend resultaat tegen 10 man. Zeker ook omdat DWO geen hoogvlieger is. Deze trainer heeft dan ook even de smoor in, maar dat duurt maar heel kort hoor. Daarvoor loop ik al te lang mee en kan ik een teleurstelling ook snel van me afzetten.”

Opstelling Oegstgeest: Van der Steen, Steenstra Toussaint, Ciere, Tetteroo, Cuvelier, Van Heiningen, Groeneveld, den Hollander, Jonk, Janszen, Dijkstra.