vrijdag, april 26, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVan der Steen heeft wel trek in potjes tegen Leidse clubs

Van der Steen heeft wel trek in potjes tegen Leidse clubs

-

oegstgeestNa twee seizoenen gaat Oegstgeest weer afscheid nemen van de tweede klasse. De kans daarop is na de puntendeling bij Roodenburg nagenoeg even groot als een olifant. Vorig seizoen eindigde de ploeg van Arie van Duijn, enkele maanden terugafscheid nemende van de club, nog als zesde. Nu staat de ploeg van inmiddels Wim Visser voorlaatste met slechts dertien punten en is de handdoek wel zo ongeveer geworpen.

Thomas van der Steen, sinds jaar en dag de vaste man tussen de palen, blikt nog heel even terug naar de wedstrijd, maar kijkt er vooral overheen.

,,Wij begonnen nog goed en hadden rust in ons spel. De eerste grote kans was wel voor Roodenburg, maar daarna kregen wij zeker ook wat halve mogelijkheden. Zij moeten het vooral hebben van individuele inbreng van een aantal spelers, maar ze konden niet overtuigen.
Het is jammer dat Niels Zandbergen een penalty miste, want dan had een overwinning denk ik wel dichtbij gekomen. Zij hadden dan ruimtes moeten weggeven en wij hadden dan kunnen profiteren van hun kwetsbare achterhoede. Maar ja, als telt niet. Het is bij ons al het hele seizoen net niet en dat was nu eigenlijk weer niet anders.”

Van der Steen was van mening dat Oegstgeest een aardige wedstrijd speelde, maar andermaal bleef een overwinning uit. ,,Na de 1-1 ging het over en weer en zou de meest gelukkige winnen. Dat lukte dus aan hun en onze kant niet en met de 1-1 is het wel gedaan, hoewel we vooraf nog wel enig geloof hadden. Maar laten we vooral reëel zijn; het is dit seizoen niet gelukt. Ik denk ook niet dat het uit had gemaakt wie er voor deze groep had gestaan. We hebben heel vaak de grootste kansen laten liggen en dat gaat je in de weg zitten. Doordat we zoveel punten weggaven, sijpelde het geloof meer en meer weg. Al met al denk ik dat we mentaal en kwalitatief tekort zijn gekomen dit seizoen.”

Toch is de doelman positief over de toekomst, hoewel deze competitie nog wel even doorloopt. ,,Er zal geen leegloop ontstaan, want het zijn hier toch vooral clubjongens. Misschien dat er 1 of 2 weg gaan of lager gaan spelen, maar dan heb je het wel gehad. Ik heb al een paar keer gesproken met de nieuwe trainer ( Rob van den Wijngaard, red.) en hem ken ik nog uit mijn Lugdunum-tijd. Ik denk dat de nieuwe trainer geschikt is voor deze club. Hij heeft een aardige status opgebouwd her en der en ik geloof erin dat hij ons weer aan het voetballen krijgt. Dit seizoen hebben we wat dat betreft spelbepalers gemist, maar we kunnen ook niet blijven terugkomen op het verlies van Remco Visser. In de derde klasse moeten we een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Voor dit niveau hebben we te weinig voetbaltrucjes in huis gehad dit seizoen en daarom moeten we niet rouwig zijn en erkennen dat het er niet in zat. Straks gaan we weer betere tijden meemaken. En eerlijk gezegd speel ik als Leidenaar liever weer wat derby’s dan dat ik tegen RAS of DUNO moet spelen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read