HomeVoetbalnieuws-leidenChris Verhoef: ,,Onze doelstelling loopt op deze manier de soep in’’

Chris Verhoef: ,,Onze doelstelling loopt op deze manier de soep in’’

-

artikel image woubrugge 2(Zaterdag,4A) – Een opvallende uitslag en twee rode kaarten voor beide keepers. Aarlanderveen – Woubrugge was dan ook een rare wedstrijd. ,,Het voetbal was ook niet om aan te zien’’, stelt Chris Verhoef. De centrale verdediger van Woubrugge zag zijn ploeg al voor de vierde keer dit seizoen punten verspelen, waardoor het elftal van Arie van Duijn nu de aansluiting mist met nummer twee VVSB.

Ferdy dreefDe bezoekers namen halverwege het eerste bedrijf de leiding via Ferdy Dreef, maar Aarlanderveen kwam vlak voor rust nog langszij. ,,Het stond bij ons achterin op dit moment niet goed’’, aldus Verhoef. ,,En een counter doet ons dan de das om voor rust. Het was ook een slordige eerste helft om te zien. Bij ons was het positiespel gewoon niet goed.’’

,,Na rust was het iets beter en we kregen wat meer kansen. Maar toen werd onze keeper (Lars van Halteren, red.) eruit gestuurd, nadat hij de bal buiten de zestien tegen de hand kreeg. De scheidsrechter vond het nodig om een rode kaart te geven. Dus dan moet de knop om, maar we kregen zelfs met tien tegen elf nog een aantal goede kansen. Jammer genoeg gingen die kansen er niet in.’’

In de hele tweede helft werd er helemaal niet meer gescoord. Maar naast de rode kaart voor Van Halteren kreeg de doelman van de gastheren ook nog een rode kaart voorgeschoteld na een verkeerde sliding op Ferdy Dreef. ,,We hebben het nog wel geprobeerd in de tweede helft, maar we waren nogmaals te slordig. We lieten ons te makkelijk meeslepen in het spel van de tegenstander. Ons positiespel kwam niet echt uit de verf, waardoor we eigenlijk gedwongen waren om iets anders te spelen. Dat loste zich niet goed op, want dan ga je dus met veel fysieke kracht voetballen, terwijl wij juist met goed positiespel en techniek de tegenstander proberen te slopen.’’

Nu sloopte Woubrugge zichzelf tegen een fysiek sterk Aarlanderveen, dat ‘de beuk erin gooide’. ,,Na de goede uitslagen tegen VVSB (2-0, red.) en SVOW (0-3, red.) had iedereen zich van deze wedstrijd wat meer voorgesteld. We hadden onszelf als doel gesteld om de laatste twee wedstrijden voor de winterstop te winnen. Maar dat gaat gelijk al bij de eerste fout. Onze doelstelling loopt op deze manier de soep in.’’

Volgende week heeft de nummer drie van de ranglijst een weekendje vrij. ,,Er staat verder geen training gepland, maar wel een teamuitje naar Breda. En nee, het wordt geen avondje NAC, maar gewoon een avondje Breda (haha). We gaan lekker eten en daarna stappen. De week daarna moeten we natuurlijk wel de punten pakken tegen Wassenaar. Dat moet wel gaan lukken, denk ik.’’

Trainer Arie van Duijn wilde ook nog wel kwijt over het belabberde resultaat. ,,Zeer teleurstellend. De Sint is in heel Nederland aangekomen en dat was bij ons te merken. We hebben ze een punt cadeau gedaan. Dit was een zeer matige tegenstander. Zij moeten het hebben van strijd en werklust en dan moet je niet meegaan in dat spelletje. Helaas deden we dat wel. Maar dan nog, Marc Molleman kreeg vier honderdprocent kansen en daar ging er geen van in. Dat mag niet gebeuren. En we scoorden na de 0-1 wel tweemaal, maar hun grens en de scheidsrechter besloten om de goals te annuleren. Ongelooflijk, want bij 1 van die doelpunten werd een bal vanaf de achterlijn teruggetrokken. Een schande. En een minuut voor tijd sloeg een speler een bal uit zijn eigen zestien gewoon weg. Iedereen zag het, behalve de scheidsrechter. Maar ik ben niet iemand die zich daar achter wil verschuilen. Dit resultaat is gewoon slecht en dat stelt me teleur. Ik dacht dat de wisselvalligheid eruit zou zijn. Ik zet nog niets uit mijn hoofd, maar we zitten wel in de wachtkamer. Als de titel te ver weg is, hebben we altijd nog een achterdeur.”

Van Duijn was wel te spreken over Menno van der Meij, een A-junior, die zijn debuut maakte voor de hoofdmacht bij afwezigheid van Bob van der Geijn, die in de warming-up geblesseerd afhaakte. Tom van Zeijl verving de weggestuurde Van Halteren, waardoor Glen Elsgeest naar de kant moest worden gehaald.