dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenMolleman: ,,Het valt tegen, maar dit zijn de feiten"

Molleman: ,,Het valt tegen, maar dit zijn de feiten”

-

ts-woubruggeDe kans dat Woubrugge terugkeert naar de felbegeerde derde klasse is weer iets kleiner geworden. De titel was al langere tijd uit het hoofd gezet, maar na de nederlaag bij Blauw Zwart zakte de ploeg van Jan Wouters naar de zesde plaats en is het bereiken van de nacompetitie geen sinecure.

In Wassenaar werd bij de nummer twee verloren en die nederlaag werd ingeluid in de eerste vier minuten. Voordat Woubrugge goed en wel was begonnen, leek een nieuwe nederlaag al een feit. Marc Molleman begrijpt daags na de verliespartij nog niets van het desastreuze begin van de wedstrijd.

,,Na vier minuten was het 2-0 en dan weet je dat je de hele middag achter de fanfare aanloopt. Eerlijk gezegd heb ik geen verklaring voor onze start. Zij hebben in de eerste helft vier keer op het doel geschoten en er gingen er drie van in.”

Met de moed der wanhoop wilde Woubrugge nog iets van de middag maken en de kansen kwamen er ook wel na de rust. ,,In de tweede helft waren we wel scherp en kregen we onze kansen om terug in de wedstrijd te komen. Het is jammer dat ik pas een kwartiertje voor tijd de 3-1 maakte, dat was feitelijk te laat voor een ommekeer. Toch geeft de tweede helft wel weer vertrouwen en we zullen ons toch ergens aan vast moeten houden.”

Molleman, in de tweede helft doorgeschoven van linkermiddenvelder tot frontsoldaat, erkent dat Woubrugge een moeizaam seizoen doormaakt. ,,We hadden ons er meer van voorgesteld. In de vierde klasse zijn we ook sterk begonnen, maar de tweede periode verliep voor ons best dramatisch. Ik kan ook niet zeggen dat het meezit. De ene na de andere blessure maakt dat we zelden compleet zijn. Nu deed Robin Stoof niet mee en moet Robin Burgman onder het mes. Lars (van Halteren, red.) moest zich dit keer laten vervangen in de rust, waardoor we zelfs in Jimmy van der Weijden een veldspeler op het hok hebben moeten zetten.”

Door de nederlaag kwam Hazerswoudse Boys op gelijke hoogte, demarreerde VVSB drie punten weg en is de kloof naar de nummer drie, Leidsche Boys, zelfs opgelopen tot negen punten. De top drie is dus al te ver weg, maar het seizoen kan nog worden gered.

,,Jawel, en daar geloven we ook zeker nog in. We kunnen de nacompetitie nog halen door of de derde periodetitel te pakken of om vierde te worden. Nu spelen we cruciale wedstrijden om een stap te maken in de juiste richting. Oosterheem staat achter ons en die kunnen we in eerste instantie van ons afschudden. Daarna staat Leidsche Boys op het programma en daartegen moeten we laten zien dat we nog niet zijn uitgewaterd.”

Ook SVOW is Woubrugge genaderd en alles bij elkaar opgeteld is er dus weinig reden in Woubrugge om de polonaise in te zetten. ,,Het valt mij ook tegen, maar het zijn nu eenmaal de feiten. Laten we vooral positief blijven. Het is niet voor niets dat de club en de trainer graag met elkaar doorgaan. Het vertrouwen is er echt nog wel, maar het moet simpelweg ook een beetje gaan meezitten.”

Hierbij tevens het verslag (bron: website Blauw Zwart) gezien vanuit de bril van de titelkandidaat.

De mannen van Roel den Hartog hebben met de wedstrijd in en tegen Woubrugge een geduchte tegenstander getroffen. Het werd daar uiteindelijk 2-2 en de UTS Van der Geest & UTS Abbink formatie behaalde daardoor de 1e periodetitel.

De thuiswedstrijd tegen Woubrugge gaf een heel ander beeld. Vanaf de aftrap was het al raak; uit een mooie combinatie van Jasper van den Boer met Rick Hoogenboom was het Guy van Vliet die al binnen een minuut de 1-0 aantekende. Veel supporters hebben dan ook de 1e goal gemist. Nog geen 3 minuten later is het nu Rick Hoogenboom zelf die voor 2-0 zorgde. Het thuispubliek ging er dan ook eens goed voor zitten.
Woubrugge kon er niets tegenover zetten en onze keeper Nathan Los moest dan ook lang wachten voor hij echt in actie hoefde te komen. Het was na een half uur spelen dat, weer na een mooie actie, Rick Hoogenboom voor 3-0 zorgde. Met een assist en 2 doelpunten had hij een groot aandeel in de voorsprong in de eerste helft. Thomas Prins liep in de 40e minuut nog wel op tegen een gele kaart.

Na rust een compleet andere wedstrijd. De Blauwen namen gas terug en gaven hiermee Woubrugge de kans beter in het spel te komen. Het was jammer want de wedstrijd verzandde in een rommelig potje voetbal. De Blauwen hanteerde hoofdzakelijk alleen de lange bal en de verzorgde opbouwen van de eerste helft was geheel verdwenen. In de tweede helft werden Jasper van den Boer en Diederik Heineken gewisseld voor Michael Thyssen en Sebastiaan Graafstal. Met nog een moment van gevaar van Michael Thyssen alleen voor de keeper van Woubrugge was het toch in de 80e minuut Mark Molleman van Woubrugge die nog de eindstand bepaalde op 3-1.