HomeVoetbalnieuws-leidenVan der Neut (Woubrugge): ,,Verdiend verloren van de kampioen"

Van der Neut (Woubrugge): ,,Verdiend verloren van de kampioen”

-

artikel image woubrugge 2Op bezoek moeten bij de koploper als je veel basisspelers mist, wil geen enkel team. Woubrugge had afgelopen zaterdag echter geen keus en reisde af naar Zoetermeer om daar met het sterke DWO de degens te kruisen. Het eindresultaat was dan ook niet verrassend te noemen: 3-1. Woubrugge besluit hiermee een zeer teleurstellende tweede periode, maar bezet nog altijd de vijfde plaats in de vierde klasse A.

Woubrugge-aanvaller Thommy van der Neut scoorde vorige week nog het enige doelpunt tegen VVSB, maar kon in deze wedstrijd zijn team niet nogmaals aan een puntje helpen. Bij rust keek het team van trainer Jan Wouters al tegen een 3-0 achterstand aan. ,,En dat was verdiend”, vertelt Van der Neut. ,,Zij hadden een veel betere veldbezetting. Wij hielden geen rust aan de bal en konden dus niet goed opbouwen, zij deden dat veel beter. Door hard te werken probeerden we ons te wapenen tegen DWO en dat ging eigenlijk best behoorlijk, alleen zijn kleine kansjes bijna niet te voorkomen. En zij zetten elk kansje om in een doelpunt, dat is een kwaliteit van hun. In de tweede helft kwamen we nog terug met een gelukje door een van richting veranderde vrije trap van invaller Jimmie van der Weijde, maar verder dan dat kwamen we niet.”

DWO staat met een verschil van drie punten op de bovenste plaats en Van der Neut denkt dat Woubrugge van de aanstaande kampioen verloren heeft. ,,Zij hebben de sterkste ploeg in deze afdeling. Dat baseer ik niet alleen op afgelopen zaterdag, maar ook op de eerste wedstrijd op ons terrein. Toch kan ik het niet met veel zekerheid zeggen, want dit was slechts mijn tweede wedstrijd van het jaar. Door nachtdiensten kom ik niet veel aan spelen toe. Ik durf niet te zeggen wat het probleem van Woubrugge is in de afgelopen wedstrijden, maar ik heb het vermoeden dat we door blessures geen goede resultaten meer boeken. We hebben al weinig keuze uit goede spelers en dan vallen er ook nog eens vier of vijf basisspelers weg.”

Of Woubrugge zich nog gaat herstellen vindt Van der Neut moeilijk om te zeggen. ,,Woubrugge wil terug naar de derde klasse, maar dat is nu alleen nog maar mogelijk via een derde periode. Er moet veel gebeuren, het belangrijkste is natuurlijk dat we weer veel gaan winnen. Wat de wedstrijd van volgende week tegen Oosterheem brengt, weet ik niet. Ik ben er dit seizoen nog te weinig bij betrokken geweest. Ik weet zelfs niet of ik er zelf wel bij kan zijn”, besluit Van der Neut.

Woubrugge heeft uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten veroverd en moet ondertussen Oosterheem naast zich dulden, terwijl UVS de achterstand ook bijna heeft verkleind. Opvallend is dat in die laatste vijf duels telkens eenmaal werd gescoord door het team van Jan Wouters.