HomeVoetbalnieuws-leidenRobin Stoof: ,,Het leek wel een honkbalwedstrijd”

Robin Stoof: ,,Het leek wel een honkbalwedstrijd”

-

ts-woubruggeOp eigen terrein wilde Woubrugge afgelopen zaterdag de negatieve spiraal, waarin de ploeg van Jan Wouters zich bevindt, doorbreken. In de laatste zes wedstrijden won de ploeg maar één keer en speelde het ook maar één keer gelijk. De nummer vier moest het echter stellen zonder vijf vaste basisspelers, waaronder aanvoerder Stanley Verwoerd. Bovendien trof de ploeg een lastige tegenstander in de nummer vijf van de ranglijst, VVSB.

Met flinke windvlagen en een slecht veld begon de thuisploeg niet bepaald voortvarend aan de wedstrijd. Bij de 0-1 van VVSB nam geen één van de Woubrugge-verdedigers de verantwoordelijkheid om de vrijstaande Ruben Brama te dekken, die op zijn beurt gemakkelijk het doel wist te vinden.

Het rommelige spel bleef ook na de openingsgoal doorgaan volgens aanvaller Robin Stoof: ,,Met die omstandigheden – het weer en het slechte veld – kon je eigenlijk niet voetballen. De bal bleef gewoon liggen en we konden de bal ook nauwelijks naar voren krijgen. Het was net honkbal, veel loopwerk na weer een heut  en weinig spel. VVSB kon daar de eerste helft beter mee omgaan. Tijdens de pauze heeft onze trainer gezegd dat we meer de tweede bal moesten gaan veroveren. Dat lukte ons gelukkig de tweede helft.’’

In het tweede bedrijf van de wedstrijd creëerden de Woubruggenaren – in tegenstelling tot de eerste helft – meer kansen, waardoor uiteindelijk toch de gelijkmaker viel via Thommy van der Neut. Stoof: ,,Om eerlijk te zijn heb ik weinig gezien van de tweede helft. Ik ben boos naar de kant gegaan. Vervolgens ben ik gaan douchen, maar de reden voor mijn boosheid laat ik liever voor mijzelf. Voorop staat dat het een heel zware wedstrijd was. Met vijf aanvallers voorin aan het einde van de wedstrijd konden we nog niets forceren, omdat we de bal gewoon niet voorin kregen. Volgende week zal het ook geen gemakkelijke pot worden tegen de koploper. Gelukkig hebben we dan wel Ferdy Dreef weer terug, omdat zijn schorsing is afgelopen. Dus dan hebben we weer wat meer mogelijkheden voorin. Ook Bob van der Geyn, die er zaterdag niet was vanwege belangrijkere zaken dan het voetbal, zal er weer bij zijn.’’

Een opvallende naam in het elftal was invaller Chris Verhoef, een 16-jarige A-junior, die het overigens naar behoren deed. Volgende week zal Woubrugge het opnemen tegen DWO, de ploeg die afgelopen zaterdag dubbele cijfers op het scorebord deed verschijnen op bezoek bij Football Factory (0-10).

Woubrugge bleef vierde op de ranglijst, maar de achterstand op de koploper is nu al twaalf punten, terwijl Leidsche Boys, de nummer drie, inmiddels al zes punten meer in de wacht sleepte. De laatste zege dateert van 12 november, toen de jongste Leidse voetbalclub op bezoek kwam.