vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenWoubrugge haalt uit tegen tien man van GWS

Woubrugge haalt uit tegen tien man van GWS

-

ts-woubruggeNa vijf wedstrijden zonder winst werd er afgelopen zaterdag eindelijk weer eens feest gevierd aan de Bateweg in Woubrugge. De 6-0 overwinning was aan de ene kant een opluchting, maar aan de andere kant een verwachte overwinning. De zes doelpunten die werden gemaakt, hadden er zeker twee keer zoveel mogen zijn, vond trainer Jan Wouters. De laatste overwinning van de Woubruggenaren dateerde alweer van 10 december 2011.

De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en al snel kwam het team dan ook op 1-0 via spits en topschutter Ferdy Dreef. Vervolgens liet de nummer vier het balletje lekker rollen en dat ging GWS wat irriteren, waardoor de laatste man een behoorlijke trap gaf aan Dreef.
 
Woubrugge-verdediger Dave de Wit vond het niet netjes wat daar gebeurde. ,,Ferdy kreeg een trap, die de scheidsrechter niet zag. Daarop ontstond er natuurlijk veel tumult tussen de spelers en daar zijn wij niet beter door gaan spelen, moet ik zeggen. Wij waren ondersteboven van dat opstootje en dat terwijl we even later tegen tien man speelden.’’ Op het half uur kwamen de bezoekers namelijk met tien man te spelen, nadat een speler van GWS zijn tweede gele kaart kreeg na commentaar op de leiding. Eerder had diezelfde speler al een gele prent gekregen voor een tackle van achteren. De Wit: ,,Een terechte rode kaart, maar wij konden daar niet direct gebruik van maken en waren toch nog te veel bezig met het moment daarvoor.’’

Woubrgge Kagia 20 10 11 114Vlak voor rust was GWS gebroken en liep Woubrugge eenvoudig uit naar 3-0 via doelpunten van Marc Molleman en Joris van der Hoorn. In het tweede bedrijf waren het Van der Hoorn en Dreef, die beiden hun tweede doelpunt van de wedstrijd maakten. Dreef scoorde daarmee alweer zijn vijftiende doelpunt van het seizoen en gaat daardoor stijgen in het klassement van de doelpuntenmakers. Jimmy van der Weiden zorgde voor een prachtig slotakkoord door vanaf 25 meter in de kruising te schieten.

Jan Wouters: ,,Het hadden dubbele cijfers moeten zijn, maar we hebben het prima uitgespeeld en veel kansen gecreëerd. Bovendien hebben we geen tegendoelpunten geïncasseerd. Ik ben tevreden over het resultaat, meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen.’’

Woubrugge won eerder ook al eenvoudig in Sassenheim (0-4). Volgend weekend gaat Woubrugge op bezoek in Wassenaar bij Blauw Zwart. De ploeg van Roel den Hartog wist zaterdag eveneens een grote zege te behalen tegen een staartploeg uit de vierde klasse A. De Wassenaarders wonnen met 0-6 van Football Factory. Woubrugge kreeg door de zege weer wat hoop op het bereiken van de derde plaats, die straks recht geeft om deel te nemen aan de verlening van de competitie. Het gestelde doel van Woubrugge blijft immers nog steeds overeind staan: zo snel mogelijk terugkeren naar de derde klasse.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read