HomeVoetbalnieuws-leidenWoubrugge houdt hoop op nacompetitie levend

Woubrugge houdt hoop op nacompetitie levend

-

ts-woubruggeVooraf werd de wedstrijd tegen Oosterheem als een zeer belangrijke bestempeld. Woubrugge moest winnen om zicht te blijven houden op een nacompetitieplek. Trainer Jan Wouters had er alles aan gedaan zijn ploeg op scherp te krijgen en het eerste kwartier werd dan ook agressief en gretig gestart. Oosterheem werd vanaf het allereerste moment vastgezet en het was wachten op de openingstreffer.

Na twintig minuten werd het goede spel dan eindelijk beloond. Het was Joris van der Hoorn die het net wist te vinden. Niet veel later werd de score verdubbeld. Weer was het Van der Hoorn die de handen in de lucht mocht steken. In het vervolg van de eerst helft verzuimde Woubrugge de score verder op te voeren, waardoor Oosterheem mocht blijven hopen op een goed resultaat.

Aan het begin van de tweede helft viel Woubrugge wat terug. Oosterheem probeerde iets te forceren, maar de formatie van Wouters bleef betrekkelijk eenvoudig op de been. De wedstrijd werd door de thuisploeg gecontroleerd en men leek vooral ‘de nul’ te koesteren. De ploeg uit Zoetermeer leek niet bij machte om tot goed uitgespeelde aanvallen te komen en dit kwam Woubrugge maar al te goed uit.

Gedurende de tweede helft kreeg Woubrugge wederom genoeg kansen om aan het doelgemiddelde te werken. De echte scherpte was echter verdwenen en men werd wat slordig. Marc Molleman was daarentegen niet van plan de marge op twee te houden en benutte beheerst een strafschop, waardoor de 3-0 op het scorebord werd gebracht.

Woubrgge Kagia 20 10 11 7Het verzet bij de ploeg uit Zoetermeer was nu definitief gebroken en de wedstrijd was gespeeld. Wel is de fraaie stift van Marc Molleman nog zeker het vermelden waard. De keeper van Oosterheem werd compleet kansloos gelaten en hiermee werd de eindstand op 4-0 bepaald.

Na afloop was de vreugde bij de thuisploeg zichtbaar groot. Er was een goede en degelijke overwinning geboekt tegen een ploeg waar eerder dit seizoen tegen werd geremiseerd. Hierdoor blijft Woubrugge in de race om de nacompetitieplekken en mag het blijven dromen van een snelle terugkeer in de zo gewenste derde klasse.

Woubrugge speelt in maart nog uit bij Leidsche Boys, waar eerder de vloer mee werd aangeveegd, en thuis tegen SVOW. Tegen de ploeg van Johan Peper kan revanche worden genomen voor de nederlaag in Weteringbrug.
Pas eind april komt Woubrugge dan weer in actie en dat zal zijn bij Football Factory, waarvan eerder ruimschoots werd gewonnen. De laatste, wederom Leidse, tegenstander is UVS dat op 5 mei te gast is in Woubrugge.

Een programma met mogelijkheden op het oog voor de huidige nummer vijf van de ranglijst. De jacht op VVSB en Leidsche Boys moet worden ingezet om na het eerste weekend van mei nog verder te kunnen spelen. De volgelingen van Wouters hebben zes punten uit drie duels bij elkaar gespeeld in de derde periode.