Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

De nababbel met Kottenhagen, Hillebrandt, De Hoogt en Van der Krogt

ALV artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

header NAbeschouwingIn de nastoot van het treffen tussen RCL en Voorschoten’97 waren vriend en vijand het er wel over eens. Het was best vermakelijk geweest en uiteindelijk won de sterkste van de twee. Tot aan de rust konden de Leiderdorpers het aardig bij fietsen, maar na de onderbreking trapte Voorschoten’97 door en moest de Racing Club passen. Het gevolg was een 2-4 eindscore. De beide trainers, Frank Hillebrandt en Jim van der Krogt deden een duit in het zakje na het treffen met hun mening over de wedstrijd. Het verslag werd al eerder geplaatst overigens.

 

Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Frank Hillebrandt haalde het einde van de wedstrijd niet. Shemiel Constancia was, zoals wel vaker deze middag, de verdedigers te snel of te slim af, en dat deed Hillebandt besluiten de aanvaller te vloeren. Een gele kaart was zijn deel en gemopper bleef uit bij de centrale verdediger. Na een kwartier moest de speler met rugnummer vier  dus al waken voor meer bestraffingen. Even na rust kwam hij goed weg, nadat hij Qendrim Gashi een vrije doortocht had ontnomen. De scheidsrechter vond het een licht vergrijp en dus mocht Hillebrandt verder. Even later, Voorschoten was ondertussen op de op dat moment meer dan verdiende 1-2 gekomen via Constancia, ging Hillebrandt weer in de fout en mocht hij met twee gele kaarten en dus rood inrukken.

 

,,De eerste kaart was zeker terecht. Daarna heeft de leidsman een optelsom gemaakt en kan ik moeilijk ontkennen dat ik fout zat. Ik trek het boetekleed hiervoor aan. Ik denk wel dat het slimmigheidjes van de spelers van Voorschoten waren, maar dat mag. Die rode kaart kreeg ik overigens bij 1-2 en op dat moment waren zij al beter dan ons. Natuurlijk weet je nooit hoe het loopt, maar ik denk niet dat we nog terug hadden kunnen komen. Zij hebben een prima ploeg en we hebben het hen aanvankelijk lastig kunnen maken. Meer zat er niet in. Wij moeten hard blijven werken dan gaan we echt wel verbeteren de komende tijd.”

 

RCL-trainer Ben Kottenhagen was ook uitermate reëel.  ,,Natuurlijk kan een wedstrijd ook nog kantelen bij 1-2, terwijl je met tien man speelt. We bleven er voor gaan, maar na de 1-3 was het een kwestie van de wedstrijd uitzingen. Ik kan heel moeilijk gaan doen, maar dit Voorschoten heeft een bredere selectie en is ook beter geweest. Na rust althans. Heel simpel. Wanneer wij een goede dag hebben, hoeven we zeker niet kansloos te zijn tegen hen. Enkel hebben we nu enkel voor de rust controle kunnen houden. We zijn uitstekend gestart, kregen het daarna moeilijker maar de 1-1 was een terechte tussenstand. In de tweede helft ging er teveel fout. Ik heb de ploeg meerdere keren gewezen op dode spelmomenten, maar daarin hebben we een paar keer staan slapen. Daar baal ik wel van, maar we gaan er gewoon mee aan de slag. Overigens heb ik nog getwijfeld om Frank te wisselen, maar normaliter kan hij goed op scherp staan zonder weer in de fout te gaan. Hoe dan ook, deze uitslag klopt. Ik wil me graag vasthouden aan hoe sterk we voor de pauze in mentaal opzicht waren. In die fase heb ik genoeg aanknopingspunten gezien voor de komende wedstrijden.”

 

Collega Marcel de Hoogt heeft zo ongeveer de gehele wedstrijd voor zijn dug-out gestaan, geflankeerd door  assistent-trainer Ronald van Delft. Ogenschijnlijk relaxed. ,,Dat klopt. Ik ben er ook de trainer niet naar om maar te staan brullen. Dat komt toch vaak niet aan bij spelers. Wel heb ik in de rust mij irritaties gedeeld over ons spel. Er gingen heel veel ballen terug of breed en we hebben ze juist op het hart gedrukt om zoveel mogelijk vooruit te spelen. Door zo’n breedtebal kwam de 1-0 tot stand en dan sta je inwendig wel te koken. We hadden voor de pauze al veel meer de diepte moeten zoeken. Dat betekent niet de bal blind naar voren rammen, maar wel met de drive om daar te komen. Zo hadden we RCL stuk kunnen spelen en dat gebeurde nu dus niet. Kennelijk kwam de herhaalde  boodschap in de tweede helft wel aan, want het had na vijf minuten beslist kunnen en moeten zijn. Dat we daarna wel wegliepen was omdat we nu wel de diepte zochten en de afwerking beter verzorgd werd. Ik houd die gasten regelmatig voor dat ze goed kunnen voetballen. Soms geloven ze daar zelf niet in en krijg je dat onnodige breiwerk. Daar verras je een tegenstander niet mee. Het wordt ook wel tijd dat díe knapen die dat spelletje op de mat kunnen leggen zelf het initiatief gaan nemen. Ze zijn er toch zelf bij op de training en in de oefenperiode hebben ze ook kunnen zien dat we dan heel behoorlijk kunnen voetballen.”

 

Dat laatste is zeker ook van kracht voor de op tien spelende Van der Krogt. Weliswaar leidde hij de 1-0 achterstand in, maar door de bank genomen liet de middenvelder alleraardigst voetbal zien. ,,Die fout was erg knullig. Toen de bal van mijn voet afging, wist ik al dat het foute boel was. Gelukkig hadden we nog bijna een hele wedstrijd en hebben we ons als team snel herpakt. Ik vind wel dat het nog veel beter kan, ja. In de tweede helft hebben we meer laten zien, maar we hadden er best wat meer mogen maken. RCL zat er doorheen. Enkel in de eerste helft konden ze met druk spelen, maar dat had zeker ook met ons eigen spel te maken.”

 

Voorschoten’97 poetste met de overwinning de nederlaag tegen GHC enigszins weg. Van der Krogt: ,,Alle ploegen moeten rekening met ons houden. Ook als we onverhoopt niet met de besten mee kunnen op de ranglijst. Ik ben van mening dat er maar drie ploegen, waaronder ons team, met een echt doel spelen. Dat moeten we enkel verder uitbouwen en perfectioneren. Dan kan het leuk worden op Adegeest.”

Seven gifts artikel
REM artikelbanner