donderdag, april 18, 2024
HomeRedactioneelNabeschouwingenRoodenburg en Koudekerk hebben ieder hun bedenkingen bij gelijkspel

Roodenburg en Koudekerk hebben ieder hun bedenkingen bij gelijkspel

-

nabeschouwing167x60(Zaterdag,3A)- Aansluiting krijgen bij de bovenste drie van de ranglijst was de inzet bij het inhaalduel tussen Roodenburg en Koudekerk. De wedstrijd eindigde echter onbeslist. Het werd 2-2, wat gezien het wedstrijdverloop een terechte uitslag was.

Roodenburg begon scherp aan de wedstrijd en ging direct op zoek naar de openingstreffer. Al na vier minuten stormde aanvaller Abdel Elbaroudi alleen op Koudekerk-doelman Michael Kneulman af. Oog in oog met de keeper faalde hij en schoot de bal naast het doel. De toon was gezet door een aanvallend ingesteld Roodenburg.

IMGP3405 resultaatDe formatie van Koudekerk-trainer Alexander Redel kampte binnen afzienbare tijd ook nog met andere problemen. Binnen twintig minuten was Redel al door twee wissels heen. Zowel Mitchel Jansen als Christian Vergunst moesten met blessures het veld verlaten. Het vooraf opgestelde Koudekerkse strijdplan kon overboord en de nodige omzettingen moesten worden gemaakt.

Hier maakten de mannen van trainer Patrick Heijmans gretig gebruik van. Roodenburg bleef de aanval zoeken en halverwege de eerste helft leverde dit het gewenste resultaat op. De vrijstaande Jeroen van Hooidonk werd gevonden en op de rand van het zestienmetergebied krulde hij de bal fraai in de verre hoek. Na een rommelige fase wist de thuisploeg kort voor rust de score te verdubbelen. Met een strakke voorzet vanaf de achterlijn wist Erwin Verkuijlen de vrijstaande Elbaroudi te bereiken, die eenvoudig kon binnentikken. Met de 2-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Leidenaren.

Getransformeerd kwamen de mannen uit Koudekerk uit de kleedkamer na de theepauze. Er werd vroeg druk gezet op de defensie van Roodenburg. Hierdoor kwamen de blauw-zwarten niet meer aan opbouwen toe en werd zonder resultaat de lange bal gehanteerd.

Nadat de lat al eerder redding voor Roodenburg-keeper Mike Armitage had gebracht, wist Koudekerk dan toch de aansluitingstreffer te produceren. Na een vlotte aanval over rechts was het invaller Jeroen van Munsteren, overgekomen van Alphia overigens,  die de 2-1 aantekende.

IMGP3376 resultaatKort na deze aansluitingstreffer had Roodenburg de voorsprong moeten vergroten. Mohammed Elhamami had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot recht op keeper Kneulman af. Koudekerk liet zich niet uit het veld slaan en met veel strijd ging het op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Diep in de blessuretijd viel deze dan ook. Een goeie voorzet belandde op het hoofd van Richard van Heijningen die snoeihard de 2-2 binnenkopte.

Roodenburg-aanvoerder Erwin Verkuijlen direct na de wedstrijd: ,,We waren de eerste helft de betere ploeg. We kregen al heel snel de kans op de 1-0, helaas werd deze kans gemist. We bleven daarna ons eigen spel spelen en kwamen alsnog op voorsprong. Daarna werd het wel te rommelig. Gelukkig wisten we de score nog wel verder uit te bouwen na een goeie aanval. Met een 2-0 voorsprong gingen we dan ook met een goed gevoel de rust in.”

Verkuijlen vervolgt: ,,In de rust was ons verteld dat Koudekerk ons in de tweede helft onder druk zou gaan zetten. En dat gebeurde ook. We hadden toen rustig moeten blijven maar dat deden we niet. We gingen paniekvoetbal spelen en onnodig de lange bal hanteren. Hierdoor werden we helemaal tegen ons eigen zestienmetergebied gedrukt en het duurde dan ook niet lang totdat we een tegentreffer moesten incasseren. Na de 2-1 kregen we twee keer een honderd procent kans om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. De 3-1 bleef uit en toen wij in de blessuretijd ook nog de gelijkmaker om onze oren kregen, was het extra zuur voor ons. We hadden nu de aansluiting moeten hebben bovenin. Balen, balen, balen.”

Doelpuntmaker Jeroen van Munsteren over de comeback van Koudekerk: ,,Ik vond dat we de twee goals van Roodenburg onnodig weggaven. We kregen het daardoor in de eerste helft heel erg moeilijk en de wedstrijd had toen gespeeld kunnen zijn. Daarom moesten we in de tweede helft orde op zaken stellen. Door druk te zetten wilden we het spel ontregelen van Roodenburg. Dat pakte goed uit en we wisten toen ook tegen te scoren. Kort na dat doelpunt hadden we eerlijk gezegd wel wat geluk, want zij hadden toen de beslissende goal moeten maken. Dat gebeurde niet en op basis van vechtlust maakten we dan toch de 2-2 in de extra tijd. Al met al een terechte uitslag.”

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Diego Ouwerkerk, Benny Rhious (Abdou Farhane), Michael van Kooperen, Jeroen van Hooidonk, Giovanni Koelink, Abdel Elbaroudi, Arie Siera (Martin Verkuijlen), Mohammed Elhamami, Mark Bok (Youssef Harroui), Erwin Verkuijlen.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Yvar de Groot, Christian Vergunst (Mike Sieval), Sidney de Schepper, Richard van Heijningen, Tijs van der Hoorn, Rick van Tol, Akke Pennin (Fabian Roosenbrand), Mitchel Jansen (Jeroen van Munsteren), Erwin de Best, Mark van Leeuwen.