Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

VV Leiden-Leidsche Boys: een heerlijke pot voetbal

Rumling bouw artikel
Brasserie Park

header NAbeschouwing(Zaterdag,4A)-Het was goed toeven zaterdagmiddag op het terrein van Leiden. Een uitbundig schijnende zon, een prima grasmat en twee Leidse ploegen die niet alleen hoog stonden, maar die er ook zin in hadden. Het werd een vermakelijke middag voor de neutrale kijker. De Boys trokken met 0-2 aan het langste einde.

 

Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner

Trainer Maurice Jansen liet vooraf duidelijk zijn respect blijken voor de tegenstander: ,,Ze hebben een goed voetballende ploeg en zijn voor mij vanmiddag licht favoriet. Ik wil die nul houden en we gaan ze vroeg aanpakken. Die opbouw moeten we zoveel mogelijk storen en dat betekent vroeg druk zetten.’’

 

Dat laatste lukte in de eerste minuten niet echt. Leidsche Boys was vooral op de helft van Leiden te vinden en was een paar keer gevaarlijk. Een goal viel snel. In de achtste minuut gaf Houssin Bezzai uit een vrije trap de bal strak voor. Tim de Cler torende hoog boven de Leiden verdedigers uit en kopte hard raak; een puntgaaf doelpunt. Vanaf dat moment lieten beide teams zien aan elkaar gewaagd te zijn. Leiden voetbalde meer over de grond en combineerde van achteruit. Bovendien bleken de spelers de woorden van Jansen goed begrepen te hebben. Leidsche Boys kreeg weinig kans om eens rustig een aanval op te bouwen en hanteerde noodgedwongen (?) meer de lange trap naar hun gevaarlijke en snelle spitsen. De toevallige toeschouwer die dacht dat de vierde klasse gelijk staat met hotsknotsbegoniavoetbal zal zijn mening na deze wedstrijd moeten herzien. Het voetbal was verrassend goed.

 

Leidsche boys za 2013 Kevin WassenaarBeide partijen kregen ook de nodige kansen, maar door onzorgvuldigheid in de afwerking, maar vooral door uitstekend werk van keeper Arwin Akse van Leiden en Kevin Wassenaar (foto) van Leidsche Boys bleef het 0-1, waarmee de rust aanbrak.

 

De tweede helft bood hetzelfde beeld. Opnieuw waren er kansen aan beide zijden. In de categorie ‘niet te missen’ konden we er eentje noteren van Leroy Brooks van Leidsche Boys die van heel dichtbij te zacht inschoot, waardoor Akse redding kon brengen. Halverwege de tweede helft werd Joeri Devilee knap vrijgespeeld, maar hij slaagde er ook niet in te scoren. Kevin Wassenaar bewees weer zich uitstekend thuis te voelen tussen de palen. Op het moment, dat het thuispubliek zat te wachten op de verdiende gelijkmaker was het Leidsche Boys dat een treffer liet aantekenen. De Cler ging op links goed door. Centrale man en uitblinker Sietse Fokkema maakte zijn ene slippertje van de middag. Letterlijk wel te verstaan, hij gleed uit, en De Cler kon de bal voorzetten op Bilal Karasahin die de bal simpel intikte. Het was 0 -2 en de strijd was gestreden.

 

Trainer Jansen was na afloop, ondanks het verlies, een redelijk tevreden man. ,,We gaan met opgeheven hoofd het veld af. We hebben favoriet voor de titel Leidsche Boys goed tegenstand kunnen bieden. Ons veldspel is nog voor verbetering vatbaar en daar gaan we aan werken.’’

 

vv leiden Sietse FokkemaLeiden en Leidsche Boys maakten er een mooie pot van waarbij de Boys de punten bijschreven en zo ongeslagen aan kop blijven. Waar bij Leidsche Boys De Cler en Bezzai de centrale figuren zijn is het bij Leiden vooral het collectief dat het moet doen. Slaagt Jansen er inderdaad in het spel op zijn minst op dit niveau te houden, dan is een hoge klassering zeker mogelijk. Dat is ook de mening van Sietse Fokkema (foto). ,,Die achterstand ontstond snel, maar we raakten absoluut niet in paniek. We bleven vooral over de grond op zoek naar onze spitsen en hadden ook, zeker in de eerste helft, het initiatief. Ik denk dat we over de hele wedstrijd gezien gelijkwaardig waren. Het tweede doelpunt moet ik mezelf wel aanrekenen. Ik had in feite de bal, maar trapte half in de grond en gleed weg. Ja, toen was het voor De Cler makkelijk natuurlijk. Als je met het team en zelf ook lekker speelt blijft zoiets zuur hoor. Als we op deze voet doorgaan zie ik ons wel bij de eerste vijf eindigen. We moeten in de wedstrijden tegen onze directe concurrenten wat slimmer zijn misschien. Een periodetitel zou een leuk extraatje zijn. We gaan er voor.’’

 

VV Leiden: Akse, Van Egmond (Roland Middelkoop), Bas Middelkoop (Meyers), Fokkema, Van den Berg, Jansen, Lakhal, Te Hennepe (Van Duivenbode), Van der Tuin, Devilee, Rosier.

Leidsche Boys: Wassenaar, Oulgout, Dalhane (Jaap Schilthuizen), Ait Bial (Sem Schilthuizen), Maayad, De Cler, Tobias Schaafstra (Gajadien), Karasahin, Brooks, Bezzai, Mizab.

Brasserie meelfabriek
Seven gifts artikel