Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Derde klasse: op naar speeldag 14

Catsanddogs artikel
Brasserie VIS artikelbanner

Geen van de ploegen speelt nog om des Keizers baard, maar voor Lugdunum wordt het wel zaak om een serie neer te zetten anders dreigt het seizoen voortijdig al klaar te zijn voor de kikkers. Roodenburg en Oegstgeest spelen een nadrukkelijke rol voor een plek in de nacompetitie en onderin gaat het om het vege lijf van VV Leiden en Koudekerk. De duels op zondag zijn de volgende: Alphen- SJZ, VCS-Alkmania, Teylingen- Foreholte, ROAC- MMO, DOSR- FC Lisse, Den Hoorn- NSV’46 en Stompwijk-UDO.

 

Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Zaterdag

 

ts-vvleiden2Het wordt menens onderin de derde klasse. Het verschil tussen de nummer negen en veertien bedraagt slechts vier punten. In dat rijtje ploegen bevinden zich ook BSC’68 en VV Leiden. Komende zaterdag treffen de clubs elkaar voor de tweede keer. Eerder was de botsing boeiend te noemen. De Benthuizenaren waren in de eerste helft veel slagvaardiger en de 0-2 was een logische afspiegeling. In de tweede helft beet de ploeg van Fred Filippo wel van zich af. Onder aanvoering van Alex Meijers werd de achterstand weggepoetst en een lob van dezelfde spits ging maar net naast voor de 3-2 op de valreep. Filippo toonde zich toch een tevreden man en vond dat zijn ploeg het gehele seizoen zo moest spelend als in de tweede helft. De intensiteit sprak hem enorm aan en hij noemde zijn ploeg onverzettelijk. Na vijftien wedstrijden hebben de beide ploegen twaalf punten in de wacht gesleept, waarbij het doelsaldo van VV Leiden iets beter is. Wel hebben de roodwitten de grootste moeite met scoren, maar daar kan een ommekeer in komen. Na een lange en bovenal betwistbare schorsing is Meijers namelijk terug en dat geldt ook voor Roland Middelkoop die even moest passen in de basis van de Morskwartierbewoners. Beide spelers zijn broodnodig om uit de gevarenzone te komen. Twee seizoenen terug zegevierde BSC op eigen veld met 2-1, terwijl VV Leiden thuis overduidelijk te sterk was met 3-0.

 

ts-lugdunumLugdunum gaat op jacht naar eerherstel. J.l. zaterdag verloor de groenwitte zijde van de kikkerpolder met 2-3 van BSC, een opvallende uitslag gezien de stand op de ranglijst. De kikkers speelden zonder Martijn van Leeuwen, die in de wedstrijd daarvoor tegen lijstaanvoerder Floreant nog tweemaal had gescoord. Dit keer nam Ozan Demirbas de beide doelpunten voor zijn rekening, maar dat mocht niet baten. Demirbas is onderhand wel weer druk doende om zich te mengen in de strijd om de titel als topscorer. Lugdunum zag de concurrentie in de subtop verder weglopen en daardoor lijkt enkel de derde periode nog soelaas te kunnen bieden om een positieve draai te kunnen geven aan het seizoen. Ariston’80 komt naar Leiden toe en met die ploeg gaat het de laatste tijd stukken beter. Uit de eerste acht wedstrijden werd slechts een puntje opgeraapt, maar in de laatste zeven wedstrijden kwamen daar tien punten bij voor de Delftse studentenploeg. Ariston heeft nu de helft van het aantal punten van de Leidse ploeg. Recentelijk werden BSC (4-0) en VV Leiden (4-1) nog in het hemd gezet. Het eerste duel werd door Lugdunum met 2-4 gewonnen, nadat het na een uur nog 2-1 was.

 

oegstgeestOegstgeest gaat op de thee bij DWO. Rob van den Wijngaard en zijn team hebben ondertussen zes punten voorsprong opgebouwd jegens de Zoetermeerders. De resultaten zijn al tijden positief te noemen en doelman Thomas van der Sten en zijn defensie kregen vier keer op rij geen doelpunt tegen. Hardop wordt er nog niet gesproken over de nacompetitie, want de ploeg moet volgens de trainer nog wel constanter worden in het restant van de competitie. Desalniettemin kan Oegstgeest zich na zaterdag nog steviger in de top vier nestelen en dat kan uiteindelijk een toetje opleveren. Op de Voscuyl werd het 2-2, waarbij Roy Dijkstra de eerste treffer van het seizoen al na een minuut liet aantekenen. Dezelfde Dijkstra bracht ook de 2-0 op het scorebord en de volgende goal was een kwestie van tijd. De beslissing bleef echter uit, waarna DWO terugkwam tot 2-2. Een belegering volgde van de thuisploeg, maar de muur kon niet meer worden geslecht en dus bleef Oegstgeest na een vlotte start toch teleurgesteld achter met slechts 1 wedstrijdpunt.

 

ts-roodenburgIn Leiden-Noord zullen Roodenburg en Koudekerk de degens kruisen, ofwel de nummer drie tegen de nummer tien. Roodenburg jaagt op de nacompetitie, maar moet in dat opzicht werken aan de stabiliteit. De laatste wedstrijd tegen VV Oegstgeest was niet om over naar huis te pennen, hoewel de 0-0 nog wel een punt opleverde. Op het eigen sportpark gaat het vrij crescendo met negentien punten uit acht wedstrijden, terwijl Koudekerk het juist niet moet het hebben van uitwedstrijden. Slechts vijf puntjes werden op verplaatsing bij elkaar gescharreld. Een overwinning van de Leidenaren lijkt voor de hand te liggen, zeker ook omdat de laatste uitzege van de ploeg van Marcel Valk dateert van 8 september 2012. Dat was de eerste wedstrijd op vreemde bodem voor Koudekerk dit seizoen. Eind september won Koudekerk nog eens, thuis tegen VV Leiden, maar daarmee zijn de winstpotjes al opgelepeld. In de tweede periode kwam de ploeg van de Gruttolaan slechts tot drie punten, terwijl Roodenburg twee punten gemiddeld scoort in deze periode, waartoe ts-koudekerk2ook de wedstrijd van zaterdag behoort. Bij de heenwedstrijd was de formatie van Patrick Heijmans en Henk Buyn met 0-2 te sterk door doelpunten van Wesley Lancel en Rian Rosier. Koudekerk kreeg voor rust de betere kansen, maar na rust had Roodenburg verder kunnen uitlopen. Al met al een belangrijke pot. Kan Roodenburg nog klimmen of is de derde plaats het maximaal haalbare? En kan Koudekerk eindelijk weer eens winnen en boven de streep blijven?

Van Marwijk artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten